Lena Callne kom och berättade om sin nya bok

11 FEB 2014
Skrivet av :

Under Äldre- och anhörigveckans andra dag gästades biblioteket i Älvsbyn utav programledaren, journalisten och författaren Lena Callne. Anledningen till detta var för att berätta om sin nyutgivna bok ”Smultron, sex & sju sorters kakor”.

I drygt 10 år har radiolyssnarna fått vakna så gott som varje morgon till radioprataren Lena Callnes röst när hon höll i morgonprogrammet P4 Morgon. Men för en tid sedan valde hon att överräcka morgonfacklan och istället hålla i eftermiddagsprogrammet Puls i P4 Norrbotten.

– Det är lite intressant, många tror att jag har slutat med radio, berättar Lena Callne.

Lena Callne pratade om ”Smultron, sex & sju sorters kakor”

Lena Callne pratade om ”Smultron, sex & sju sorters kakor”

Bok två av fyra

För fyra år sedan besökte Lena Älvsbyn för att prata om sin första bok ”Destination känslornas arena”. Under tisdagseftermiddagen återvände hon till biblioteket för att berätta om sin nya bok ”Smultron, sex & sju sorters kakor”.

Boken handlar om den pensionerade psykologen och änkan Isa Dahlberg som återvänder till sina rötter i Norrbotten, efter att ha spenderat den större delen av sitt liv i Stockholm. Under resans gång träffar hon en yngre karl och en förälskelse blommar upp. Men Isa bär på en inre smärta och frågan är om den är för stor för hon att fortsätta leva.

Boken är den andra i en planerad serie som kommer att utspela sig under de olika årstiderna. Den fösta boken, som inte har någon anknytning alls till den andra boken, utspelar sig under våren, medan den andra utspelar sig på sommaren. Vilken årstid som den tredje boken kommer att utspela sig i återstår att se.

Exemplar av boken fanns att köpa efteråt

Exemplar av boken fanns att köpa efteråt

Boken finns att beställa på biblioteket.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.