Konståkningsklubben hårdtränade

23 FEB 2014
Skrivet av :

TV: Under sex timmar på söndagen hårdtränade Älvsby konståkningsklubb med två inhyrda välkända tränare på plats. Aliki Stergiadu från Skellefteå KF och Erika Blom från Luleå Allmänna KF.


Mia Lidström berättar att, det blev ca 3 timmar på is för de 17 åkarna där 12 kom från Älvsbyn och 5 från Luleå Allmänna KF på söndagen.

Älvsby konståkningsklubb har i dag 15 aktiva åkare varav 7 får tävla. Agnes Lidström och Josefin Bengtsson är klubbens egna tränare.

Fakta om tränarna

Aliki Stergiadu
20140222_konstakn_aliki
Kommer från Moskva, där hon under många år jobbat som tränare och koreograf med singelåkning och isdans. Har även varit huvudtränare i Skellefteå KF från 2006 till 2014. Hon har 5-års utbildning vid Moskvas Statliga gymnastik- och Idrottsakademi som idrottslärare och konståkningstränare. Innan hon blev tränare var hon aktiv som isdansare på nationell och internationell elit nivå, hon har tävlat på flera världsmästerskap samt deltagit i OS 1994
i Lillehammer.

Erika Blom
20140222_konstakn_erika

Nu är hon anställd huvudtränare i Luleå Allmänna KF sedan 2010. Innehar tränarutbildning steg 2b samt domarutbildning steg 1, hon har även gått som tränarelev vid två tillfällen, detta på läger i Kanada. Ena tillfället i Barrie på den väl beryktade Mariposa Skating school, därefter hos Lorelei Murphy. Är Leg. och verksam sjukgymnast.

Videobilder.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.