Jennifers sagolikt designade stol visas på stor möbelmässa i Stockholm

01 FEB 2014
Skrivet av :
Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Jennifer Johansson, från Älvsbyn, har tillsammans med två studiekamrater vid Art College i Göteborg designat en stol som ställs ut på möbelmässan Stockholm Furniture and Light Fair den 4-8 februari.

– Vi har inspirerats av folksagan ”Hans och Greta”, där de båda barnen blir lämnade i skogen åt sitt öde. Skogen kan vara både mörk och skrämmande, men även varm, omfamnande och inbjudande, berättar Jennifer via hemsidan Once upon a chair.

Jennifer är en av 13 personer som studerar inredning och design på Art College i Göteborg. Hon är tjänstledig från sitt jobb som receptionist och marknadsassistent på Älvsbyhus.

Stolen Embrace som Jennifer Johansson varit med och designat.

Stolen Embrace som Jennifer Johansson varit med och designat.

Till veckan väntar en spännande uppgift. Jennifers designade stol visas på möbelmässan Stockholm Furniture and Light Fair.
– Vi fick en uppgift på temat “sagolika stolar” där vi i grupper skulle formge stolar utifrån varsin klassisk saga, förklarar hon.

Projektet döptes till ”Once upon a chair” och har resulterat i sex unika stolar. Tillsammans med studiekamraterna Mikael Martinsson och Marie Wallgren lät sig Jennifer inspireras av sagan om Hans och Greta.

– Stolen är en hyllning till skogen genom sin organiska form, dess mjuka siluett och den lövformade ryggen. Stolen är liksom skogen, omfamnande och inbjudande. Materialvalet aluminium och trä ger stolen ett originellt uttryck och gör den stabil och stark, beskriver trion på sin hemsida.

Stolen har döpts till Embrace. Från ritbordet har sedan stolen förverkligats till färdig prototyp av Hantverkcentrum i Tibro.

Detaljbild av den vackra och välgjorda stolen.

Detaljbild av den vackra och välgjorda stolen.

– För studenterna blir projektet en inblick i möbeldesignerns vardag. De får ta sig igenom designprocessens alla steg och se sin design i färdig prototyp, säger Patrik Jonsson, huvudlärare i Inredning och design på Folkuniversitetets Art College.

 

Övriga stolar i projektet har designats med inspiration från sagorna om Den fula ankungen, Kejsarens nya kläder, Törnrosa, Rapunzel och Prinsessan på ärten.

Om du besöker mässan hittas Jennifers stol i monter: VHÖ:03, där eleverna kommer finnas på plats för att berätta mer om både stolarna och skolan.

I vilket rum vill du placera din Embrace?
tumblr_inline_n02gn80koW1sx4f1p

Fler bilder på Jennifers stol och de övriga i projektet hittar du här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.