Inspiration gavs i Storforsen

27 FEB 2014
Skrivet av :

På torsdagskvällen samlades drygt 120 talet åhörare på Storforsens Hotell för en information och inspirationskväll med Kreativa Byar och fortsättningen med det andra projektet.


Till denna kväll var Ulf Marklund från Boliden Mineral inbjuden, liksom Susanne Jonsson, Filmpool Nord och kommunalrådet Helena Öhlund. Kvällens värd var Bill Nilsson och Bitt Hellerstrand.

I inledningen av kvällen talade Bill Nilsson sig varm för det startade projektet Kreativa Byar, som nu går in i steg 2 efter ett lyckat första steg 1.

Därefter tog Ulf Marklund, Boliden Mineral till orda om Laver projektet, som vi kommer med i en egel artikel lite senare. Läs här!

Därefter tog Filmpool Nord:s VD Susanne Jonsson vid där hon berättade om sin återflytt till Norbotten och flytten till den lilla byn Hovlös väster om Morjärv och hur kreativ den byn blev när hon flyttade dit och ökade inevånarantalet med 100%.  Hon visade också en liten bit av Christmas Mooses Story den nya film, som spelats in i Älvsbyn under fjolåret och som har blivit en jättehit i Holland och i Berlin under en barnfilmsfestival och som hon lovar att visa i Älvsbyn till julen 2014. Filmpoolen är ett Regionalt Filmproduktionsbolag och i Sveriges näst största filmregion. Där har Filmpool Nord och Älvsbyn varit med i produktionen av 10 av 70 långfilmer som är är inspelade i regionen.

Britt Hellerstrand från Kreativa Byar 2 berättade om det fortsatta arbetet som skall omvandlas till mycket energi och aktiviteter i projekt. Kanaliseringen sker mot utveckling av av företag och landstingsutveckling i stort. Det är tio personer från byarna runt Älvsbyn som ingår i styrgruppen av Kreativa Byar.

Helena Öhlund berättade om pågående tillväxtarbeten i Älvsbyns kommun och visionsarbetet i Vision 2030. Samt berättade om alla sina spännande uppdrag som hon genomfört den senaste månaden.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.