Haparanda föll – Älvsbyn tog hem ännu en seger

15 FEB 2014
Taggar : , ,
Skrivet av :

Under lördagen tog hemmalaget Älvsby IF Hockey U12 emot gästande HaparandaTornio UHC. Efter två heta perioder var det klart, serieledande Älvsbyn stod som segrare.

– En riktig kämpeinsats från dom allihopa, underströk tränaren Stefan ”Lidde” Lidström efter matchen.

Under lördagseftermiddagen hettade det till rejält i ishallen när ÄIF Hockey mötte HaparandaTornio UHC. Men efter de 40 spelade minuterna fick motståndarlaget erkänna sig besegrad och hemmalaget fick håva in två färska poäng.

Bra start för hemmalaget

Bara efter 26 sekunder in på första perioden satte Älvsbyns nummer 21, Teo Jalar, matchens första mål, genom assist av sin vapendragare Joel Lundberg och matchen var igång på allvar. Men motståndarna var inte sena med att kontra och drygt två minuter senare kvitterade Haparandas Liam Lundberg.

Efter 20 minuter gick signalen och resultatet var 3 – 1 till hemmalaget. Skottstatistiken landade på 14 till Älvsbyn och 10 till Haparanda. Målvakten Oscar Persson gjorde en enastående period med många viktiga och fina räddningar som fick publiken att applådera ett flertal gånger.

_DSC0008

Onödiga utvisningar

Under andra perioden började det hetta till bland motståndarna och pressen blev allt större bland killarna. Utvisning efter utvisning delades ut till Haparanda och i slutet av matchen fick två spelare lämna isen. Efter en lång och hård match var det över och Älvsbyn kunde lämna ishallen som segrare. Slutresultatet blev 6 – 1.

– En riktig kämpeinsats från dom allihopa. Också hade vi ju två grymt bra målvakter, berättade tränaren Stefan ”Lidde” Lidström och syftade på både Oscar Perssons och Oskar Burströms insatser under matchen.

Endast tre matcher återstår av serien och nästa match är mot serietvåan Kiruna.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.