Hans Engström tog hem första priset

22 FEB 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagskvällen genomfördes den första upplagan av Arctic Filmworkers Award på Polar Hotell med kommunalrådet i Älvsbyn som prisutdelare Helena Öhlund. Vinnaren blev B-fotografen Hans Engström Luleå. Som hyllades av dryga trettiotalet kollegor.

20140222_articfilm_106

Hans Engström tar emot priset av Helena Öhlund

Med motiveringen. ” – 2013 årst pristagare bär på en unik och med profferstionellt synsätt i sitt arbete. En egenskap som är avgörande för att hela teamet skall trivas, genom att göra sitt yttersta inom sitt arbetsfält och därmed bidra till att filmen blir fulländad. Pristagaren är en förebild..”

20140222_articfilm_110

Hans Engström höll ett kort tacktal, riktat främs till sin sambo Helena

Som vid alla filmgalor fick Hans Engström tacka och han sa då följande. – Det är en ära att få stå här och ta emot priset. Det är så många fina filmarbetare som är här som också kunde ta emot det. Det är dock en som jag vill tacka och det är min sambo Helena, som får ta hand om en när man kommer hem.

20140222_articfilm_013

Anna Björk var kvällens värdinna och tog emot gästerna.

Anna Björk från Davaj Film är en av de som är med att starta upp Arctic Filmworkers Award som säger – Älvsbyn är en favoritkommun för oss att jobba i. Vi Filmarbetare i Norr har genom åren jobbat många gånger i kommunen och har tillsammans med filmansvarig på Älvsby kommun utvecklat ett suveränt och proffsigt samarbete.

Älvsbyns kommun och Älvsbyns Näringsliv delade via stiftelsen Oanade Krafter ut ett kulturstipendium på 10.000 kronor till pristagaren av Arctic Filmworkers Award, Hans Engström.

Kvällen startade upp med fotografering och mingel, för att sedan övergå till en god middasbuffé och efterföljande prisutdelning.

Mingel och festbilder från den första Arctic Filmworkers Award Galan i Älvsbyn.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.