Frida tog brons i Arvidsjaur

09 FEB 2014
Skrivet av :

Fem flickor från Älvsbyn gjorde alla jättebra ifrån sig när IFK Arvidsjaur GK arrangerade Vinterpokalen, där 116 flickor och 16 pojkar kom till start. Älvsbyns 10-åriga Frida Engman kom på tredje plats i klassen Steg 4 och var mycket nära att kvalificera sig för tävling på nästa, svårare steg. Alla Älvsbyflickorna var nöjda med sina insatser under dagen!

20130420_DM_puff-460x180

Flickorna tävlade på Svenska Stegserierna, Steg 1-6, där varje steg utgjorde en klass.

Älvsbygymnasterna deltog med fem flickor fördelat på två klasser. De två 10-åringarna Frida Engman och (nyss fyllda) Embla Lundström tävlade båda på Steg 4 där 20 flickor startade.

Frida kom på tredje plats efter en jämn tävling med mycket fina poäng på alla redskap. Hon var nöjd med hela sin tävling. Tack vare sin insats är hon mycket nära en uppflyttning till nästa steg, men ett fall på friståendet kom emellan.

Klubbkamraten Embla var också nöjd med hela sin tävling, trots vissa missar på matta, bom och första hoppet.

– Gladast var hon över barren för att hon fick bra poäng och klarade brytningen upp med båda fötterna, som hon tyckt har varit jobbig tidigare, rapporterar mamma Elisabeth.

Embla lyckades riktigt bra med andra hoppet, där hon gjorde en hög och  fin frivolt med stabil landning i mattberg. Hon hade ett fall på friståendet.

Älvsbygymnasternas 11-åring Carmen Efverström och 9-åringarna Hanna Andersson och Elsa Lundberg deltog i klassen Steg 3, där de tävlade för första gången. Sammanlagt startade 20 flickor även i denna klass. Det blev inga medaljer här, men alla flickorna utmanade sig själva, körde fina serier med bra spänning i kroppen, och alla tre var nära att klara en ny övning i barren! De var alla mycket nöjda med sina insatser!

Carmen var mest nöjd med sin barrserie och de två hoppen. Hon fick mycket fina poäng på hopp och bom. Carmen hade två fall på friståendet.

Hanna och Elsa var nöjdast med sina barrserier. De lyckades båda få sina bästa poäng på hopp till mattberg. Båda tjejerna hade varsitt fall på friståendet. Elsa hade två fall i en annars fin bomserie.

Vid tävling på Svenska Stegserierna Steg 1-4 ska endast 1:a-3:e placering redovisas. Övriga gymnaster kommer på delad 4:e plats. Endast tränarna ska ta del av övriga resultat.

TEXT: BRITTMARI ÅBERG

Resultat Steg 3

1:a Nova Isaksson, 2:a Isabella Sundström, 3:a Linnea Lundqvist, samtliga från Arvidsjaur.

Resultat Steg 4

1:a Stina Norberg IFK Arvidsjaur GK, 2:a Alva Pettersson Lulegymnasterna, 3:a Frida Engman Älvsbygymnasterna.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.