En rejäl soppa när Elvis besökte folkhögskolan

06 FEB 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Ett flertal människor närvarade när torsdagskvällens föreställning Älskade Elvis ägde rum på Älvsby Folkhögskola. Bakom föreställningen hittade man teatergänget Panikteatern från Uppsala. Innan föreställningen startade bjöds det på räksoppa i skolans matsal.

Under torsdagskvällen anordnade Älvsby Folkhögskola och Älvsbyns Riksteaterförening ett lite annorlunda arrangemang tillsammans med Panikteatern från Uppsala. Det handlade nämligen om soppteater. Vad som skiljer en vanlig teaterföreställning från soppteater är att man innan föreställningen äter soppa. Denna kväll var det räksoppa som det bjöds på.

Soppa sedan teater

Soppa sedan teater

När soppan väl blivit intagen begav sig gästerna till kapellet för att titta på kvällens huvudnummer. Denna gång handlade det om relationskomedin Älskade Elvis.

Lurendrejare med luriga planer

I pjäsen får man följa fyra människor. Först så har vi den godtrogna bonden Siv Johansson, den manipulativa antagonisten Göran Juhlin, den högljudda, men godhjärtade Bernth Lindkvist och sist, men inte minst, den misslyckade Jan Johansson som precis börjat få rätsida på sitt liv.

Pjäsen tar plats på en bondgård en bit utanför Uppsala. Gårdens ägare, Siv, arbetar dag ut och dag in med sina kossor. Men en dag kommer den pengagiriga Göran på besök och lyckas smälta Sivs hjärta och dom förlovar sig. Men vad Siv inte vet är att allt som Göran säger är lögn och att han enbart är ute efter att sälja gården och dess tomt för en ofantligt stor summa pengar.

Men vad Göran inte vet är att gården har en till ägare, Sivs bror Jan som lämnade gården för 40 år sedan för att bli rockstjärna i Australien. Han hade även inte räknat med grannen och barndomsvännen Bernth som hjälper till på gården.

Göran berättar om hans och Sivs förlovning, vilket inte faller Bernth i smaken

Göran berättar om hans och Sivs förlovning, vilket inte faller Bernth i smaken

Från Elvis till djungeln

Bland alla intriger hittar man skådespelarna Maud Nyberg, P-A Strand, Ronald Brandel och Erik Lidholm som stämmer upp till sång och gitarrspel under resans gång. Publiken fick lyssna på bland annat kända elvislåtar när Erik Lidholm tog till ton och låten The Lion Sleeps Tonight när det fiktiva bandet Hay Stacks visade vad dom gick för.

Gruppen Hay Stacks förbereder inför en spelning

Gruppen Hay Stacks förbereder inför en spelning

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.