Dubbla guld för Älvsbyns skidstjärna Elias

Idag gick två deltävlingar av stapeln i Sveriges största skidtävling för ungdomar upp till 14 år. Elias Hortlund representerade Älvsbyn i ICA cup riksfinal i Ulricehamn. Två guldmedaljer är resultatet så långt.

Elias Hortlund, Älvsbyn, vann 600 m skidsprint.

Elias Hortlund, Älvsbyn, vann 600 m skidsprint och skicross i årets ICA-cup i Ulricehamn.

Efter gårdagens längdtävling placerade sig Elias på 26:e plats av totalt 75 pojkar. Dagens tävling gick dock bättre där Elias startade med en sprinttävling på 600 meter, där han under förmiddagen tog hem segern.

Klockan 14.00 startade nästa tävling; en skicross-tävling på samma bana där sprinten tidigare åkts. Skillnaden mellan grenarna är dock att åkarna i skicross får en bana med vågåkning, hinder och hopp. Elias gick i mål på 1.59.5 – endast tre tiondelar före William Poromaa från Medelpad. Elias fina tid resulterade i att han tog hem segern även i denna gren.

ICA cup riksfinal sänds live på nätet, så gjordes även skicross-tävlingen idag (Elias åker i mål 27 minuter in i klippet):

I morgon väntar ytterligare skidtävlingar, då i form av tre olika stafetter.  På webbsidan för ICA cup kan man lämna hälsningar som kan läsas upp i direktsändningen under loppet. Kika in där och heja fram vår Elias och Norrbottens lag i morgondagens stafettåkning!

TEXT: Frida Sandman, Sandra Nilsson