Curt Jonsson hade änglavakt – hundradelar av en sekund från döden

04 FEB 2014
Skrivet av :
curt

FOTO: CURT JONSSON FACEBOOK

Curt Jonsson, från Sikfors var bara hundradelar av en sekund från döden när hans bli rammades av en lastbil på måndagen.

– Jag har tänkt på hur nära det var. Den hade kunnat klippa ett ben, en arm eller hela mig. Jag hade änglavakt, berättar Curt.

Incidenten inträffade på E4 i närheten av Jämtön. Curt var på väg till den första fartsträckan i rallytävlingen Månstråket när hans Volvo drabbades av ett elfel.

– När Curt stannat och släckte belysningen verkade det som strömmen kom tillbaka och de skulle göra ett startförsök genom att knuffa igång bilen! berättar Curts bror Anders på sin Facebook-sida.

Med sig hade Curt kartläsaren Lars Nilsson.

– Lasse knuffade där bak och Curt hjälpte till vid sin dörr! Curt hade observerat en Lastbil en bra bit bakom som han bedömde kunde byta till andra filen, Det var också räcke emellan mötande trafik! De fortsatte därför att knuffandes få upp farten, och Curt kastade sig in för att lägga in en växel! fortsätter Anders.

Precis när Curt kommit in i bilen small det!

– Jag hoppade in för att lägga i en växel och då small det. Det handlade om en tiondel kanske hundradelar efter att jag hade fått in armar och ben, säger Curt Jonsson till tidningen NSD.

För Lars Nilsson blev det också några skräckfyllda sekunder. Han hörde smällen och visste till en början inte om Curt klarat sig.

Lastbilen stannade längre fram och backade sedan tillbaka till Curt och Lars! Föraren, som också var upprörd, berättade att en fartdåre kommit, precis före han skulle byta fil, varför han blev kvar i samma fil!!!

– Måste också ha varit ett skräckfyllda sekunder även för honom, konstaterar Anders som är glad att ha sin bror i livet.

– Jag gillar verkligen skyddsänglar.

Utöver glassplitter på Curts hand så begränsades skadorna till materiella ting. Förardörren till Curt Jonssons klassiska Volvo 142 blå blev dock bara skrot.

Själv hade Anders änglavakt på söndagen när han föll illa och skadade ett revben. En skada som sätter stopp för hans medverkan på veteran-SM i tennis om ett par veckor.

– Jag lyckades vid lastningen, snubbla på det snöfyllda draget till släpet och fick armen mellan marken och revbenen i fallet, varför jag nog har någon spricka på dem! Det gör rejält ont och jag blir säkert borta en månad till från tennisen som jag skulle starta upp idag, efter två månader i stillhet efter Blodpropparna i magen……Snyft! Men jag hade också Änglavakt, kunde lika väl slagit huvudet i isen istället! Brr! skriver Anders på Facebook.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.