Årets äldre- och anhörigvecka är härmed invigd

10 FEB 2014
Skrivet av :

För femte året i rad anordnas äldre- och anhörigveckan på Fluxen i Älvsbyn. Första året invigde Älvsbyns nuvarande kommunalråd Helena Öhlund den fullspäckade veckan. Nu är hon åter tillbaka för att starta det veckolånga eventet som lockar ett flertal besökare varje år.

– Det är jätteroligt att så många kommer hit under veckan, det växer från år till år, berättar Helena Öhlund.

I början av sitt invigningstal delade Helena med sig utav en anekdot från sin barndom i Hällan när hennes farfar, stöttepelare och bästa kompis bodde tillsammans med familjen. Tillsammans hittade dom på många roliga saker och när något hände kunde hon krypa upp i hans famn och känna sig trygg och säker.

– Han var min bästa lekkamrat. Det var en fantastisk uppväxt jag hade med min farfar.

Satsar på äldreomsorgen

Äldreomsorgen i Älvsbyn har inte råkat ut för några besparingar den senaste tiden. Däremot satsades det drygt 1,6 miljoner kronor på verksamheten under 2013. Detta för att det ska vara så god kvalité som möjligt.

– Här i Älvsbyn satsar vi på äldreomsorgen, den ska ha bra kvalité, betonar Helena.

Älvsbyn kan även stoltsera med en visningsmiljö som har blivit uppmärksammad på ett positivt sätt, både i och utanför Älvsbyn.

I slutet av talet berättade Helena om det pågående projektet Vision 2030, där kommunen tillsammans med andra aktörer arbetar med en vision för kommunen Älvsbyns framtid. En av aktörerna är kommunala handikapp- och pensionärsrådet som fick en eloge av Helena efter deras senaste möte.

Efter talet var det dags för nästa punkt på agendan, musikunderhållning av SPF-kören ”Sångfåglarna”, som denna gång fick klara sig utan Helena Öhlund.

ÄNDRING I SCHEMAT

I morgon (tisdag), var det planerat att Hjärt- och lungsjukas förening skulle servera våfflor i deras lokal på Lomtjärnsgatan 15. Detta kommer istället att äga rum på Fluxen. Tiden är densamma, tisdag klockan 13:00 – 15:00.

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.