Anna Borgeryd talar om hållbar utveckling med Gorbachev, Wallström och Billgren

03 FEB 2014
Skrivet av :

TV+TEXT: Idag var det premiär för utställningen Install Hope – Sveriges största utställning om hållbar utveckling. Polarbröds Anna Borgeryd medverkar tillsammans med bland andra Michail Gorbachev, Margot Wallström, Ane Brun, Ernst Billgren och Jason ”Timbuktu” Diakité. Utställningen kommer att visas på Landvetter flygplats 3 februari – 31 mars och därefter i Nordstan 7 – 22 april, 2014.

Anna Borgeryd

Anna Borgeryd

Install Hope är en utställning om hållbar utveckling och genom konst, kunskap och goda exempel vill Install Hope bringa hopp och inspirera till förändring av attityder och beteenden. Utställningen samlar personer som alla har en vision om hållbar utveckling för en bättre framtid.

Polarbröds Anna Borgeryd är en av medverkande för en hennes tolkning av hållbar utveckling genom boken Tunna väggar, en relationsroman som greppar över de stora sammanhangen. Den har kallats ett skönlitterärt manifest för hållbarhet i relationer, i världsekonomin och i miljön.

Andra medverkande är:

 • Ane Brun, artist
 • Charlotte Gyllenhammar, konstnär
 • Michail Gorbachev, f.d. president
 • Jason ”Timbuktu” Diakité, artist
 • Ernst Billgren, konstnär
 • Stefan Edman, författare
 • Annika von Hausswolff, konstnär
 • Raqs Media Collective, konstnär
 • Awraham Soetendorp, rabbin
 • Alfredo Jaar, konstnär
 • Heidi Andersson, armbryterska
 • Margot Wallström, politiker

Du kan även se hela intervjun med Anna Borgeryd här.. där hon berättar om sina drivkrafter, vad som inger hopp inför framtiden och Polarbröds konkreta arbete för en uthållig försörjning, genom bland annat satsningar på vindkraft och fossilfria transporter.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.