Älvsbygymnasterna gjorde det igen

26 FEB 2014
Skrivet av :

Älvsbytjejerna Linnea Åberg och Anna Nilsson tog hem guld respektive silver efter fantastiska insatser vid Maxicupen i Kiruna. I Midicupen tog Frida Engman silver efter en mycket väl genomförd tävling. Samtliga 12 deltagare från Älvsbygymnasterna bjöd på bra placeringar och fina personliga prestationer. GK Norra Norden stod som arrangör och tävlingen lockade 42 gymnaster som ställde upp i tre olika klasser.

 

Det var tyst i gymnastikhallen i Kiruna när Älvsbygymnasterna Linnea Åberg och Anna Nilsson skulle köra fria volter på bom för första gången på tävling. Man kunde bara höra några klubbkamrater som lågmält hejade på dem med ”kom igen” just innan volterna, och det gick vägen! Linnea ställde sin sidvolt utan att falla från bommen. Hon körde ett svårt gymnastiskt hopp och stod även på det, men sidsalton landade både hon och Anna på, för att sedan falla. Och så plötsligt… vid bägge tjejernas serier… startades musiken till någon annan tävlandes fristående, just efter att Älvsbytjejerna hade gjort sina volter, och så var tystnaden över.

Ökad svårighetsgrad
Linnea Åberg vann den svåraste klassen, Maxicupen, med 47,35 p. Hon hade bäst poäng av alla i barr och fristående samt näst bästa poäng i hopp och bom. Hennes bomserie, där hon hade lagt in tre nya övningar (varav två fria volter) samt ett nytt avhopp, var dagens svåraste. Nöjdast var Åberg med hoppet som kändes bra, och bommen där hon körde flera svåra nya övningar och bara föll på en av dem.

Klubbkamraten Anna Nilsson gjorde också en bra tävling och kom tvåa med 46,80 p. Hon körde dagens svåraste hopp, samt en ny volt på bom där hon också fick dagens högsta poäng. Anna hade näst bästa och tredje bästa poäng på barr respektive fristående. Nilsson var nöjd över att ha kört ett bra svårt hopp med stabil landning, att hon körde sidsalton på bommen och höll sig fallfri i barren. Vilma Nyberg, GK Norra Norden, kom trea med 45,25 p.

På fjärde plats i Maxicupen placerade sig Kajsa Söderberg, Älvsbygymnasterna, med 43,65 p, efter en väl genomförd tävling, trots ett fall per redskap. Kajsa hade tredje bästa poäng i barr och bom. Hon var glad över att ha kört ett svårt hopp samt ha klarat sina två nya övningar i barr. Hon följdes av klubbkompisen Elin Bergvall som kom på femte plats med 41,10 p, efter fem fall fördelat på alla redskap utom hopp. På bommen gick det bäst för Elin och hon var nöjd över att där ha klarat flickis, som hon tävlade på för första gången. Wilma Nordlund från IFK Arvidsjaur GK kom sexa med 41,05 p.

Älvsbygymnasternas Elise Pettersson gjorde en bra tävling och kom på sjunde plats med 39,25 p. Hon tyckte att allt hade gått bra och var extra nöjd med att ha kört bryggan på bommen. Elise hade dessutom fjärde bästa resultat på fristående. Träningskompisen Jenny Knuts tävlade bara barr och kom därför på 20:e och sista plats. Hon fick däremot fjärde bästa poäng på redskapet.

Många bra prestationer
I Midicupen kom Älvsbytjejen Frida Engman på andra plats med 38,80 p, inte långt efter Jokkmokks Tyra Sjöström som fick 39,40 p. Femteplatsen gick till Älvsbyns Embla Lundström, tionde- och tolfteplatsen till träningskompisarna Elsa Lundberg och Carmen Efverström. Alice Nyberg som endast tävlade barr slutade som 13:e av 15 deltagare. I den yngsta klassen, Minicupen, kom Hanna Andersson från Älvsbyn på en fin femte plats bland sju startande.

Nöjda tjejer
I stort sett var Mini- och Miditjejerna nöjda över alla sina insatser. Frida var nöjdast över hoppet, och hon utförde två nya övningar i barr. Embla, Carmen och Alice tävlade på långkipp i barr för första gången och var mycket nöjda över att ha klarat övningen. Även Elsa tävlade på kippen och var jättenära att klara den. Hanna tävlade hopp och barr för första gången på aktuella serier, och var nöjdast med barren där hon klarade många nya övningar.

”Coola grejer”
Elin Lundström följde med som tränare under tävlingen och var mycket nöjd med alla insatser. Hon var jättestolt över de yngre gymnasterna som klarat så många kippar, och de äldre gymnasterna som hade kört så ”coola grejer” på bommen och svåra hopp.
TEXT: BRITTMARI ÅBERG, ÄLVSBYGYMNASTERNA
FOTO: ANDERS ÅBERG

 Resultat Maxi 2014

Resultat Midi 2014

Resultat Mini 2014

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.