ÄIF Hockey flyger fram i serien – ny storseger och tvåsiffrigt mot Narvik

01 FEB 2014
Unge Petter Dahlqvist flög bokstavligen fram i matchen mot Narvik.

BILDEXTRA: ÄIF Hockey saknade hela sin förstalina inför matchen mot Narvik. Då klev andra fram. Magnus Lundström och Emil Lundberg gjorde tre mål vardera och så småningom vann Älvsbyn enkelt med 11-1 (6-0, 3-0, 2-1).

– Stabilt, tyckte lagkaptenen Mikael Kjerrulf och berömde lagets unga talanger.

Mikael Kjerrulf, lagkapten stod upp för sitt lag och behöll lugnet trots att han omringades av sex irriterade norrmän.

Mikael Kjerrulf, lagkapten, stod upp för sitt lag och behöll lugnet trots att han omringades av irriterade norrmän.

Det var mycket som var annorlunda i lördagens match i Älvåkrahallen. Första nedsläpp gjordes redan klockan 12:00. Alltså mitt på dagen (när hände det senast?). Motståndarlaget kom från Norge. ÄIF saknade sin förstakedja och därmed även ledarduon Johan Grönlund och Pär Larsson.

Vikarierande coach blev då Anton Nilsson. Man kan väl säga att han fick en kanonstart på den posten.

De som tvivlade inför matchen lugnades snabbt. ÄIF Hockey tog kommandot direkt – även om första målet dröjde till 10:27 in i första perioden. Då hade det varit spel mot ett mål från första sekunden.

Här har Anton Nyström precis gjort 6-0. Mikael Kjerrulf gjorde grovjobbet framför mål.

Men sedan kom den berömda ketchupeffekten. På fem minuter och 40 sekunder gjorde hemmalaget sex mål! Då var förstås matchen redan avgjord. Resterande två perioder blev en transportsträcka.

– I första pausen sa vi att prio ett var att hålla nollan. Nu slarvade vi och släppte in ett mål, berättade Kjerrulf.

Målvakten i ÄIF, Andreas Öhlund, spelade bra men fick tyvärr inte hålla nollan efter slarv av utespelarna.

Synd för målvakten Andreas Öhlund. Men ÄIF Hockey må vara förlåtna. Det är svårt att hålla skärpan i 60 minuter när överlägsenheten blir så total.

– Vi svarade för en väl utförd match, summerade Kjerrrulf.

Petter Dahlqvist och Emil Lundberg skapade mycket besvär för gästande Narvik.

Matchen mot Narvik visade att återväxten i ÄIF Hockey är god. Inte minst imponerade Petter Dahlqvist och Joel Dahlberg, födda 1998 respektive 1999, som tog för sig och inte lät sig hindras av någon överdriven respekt.

Ett extra plus också förstås till tremålsskyttarna Magnus Lundström och Emil Lundberg. Men hela laget ska ha en stor eloge för insatsen.

Här gör Magnus Lundström (12) ett av sina tre mål.

Älvsbyns mål gjordes av: Magnus Lundström 3, Emil Lundberg 3, Peter Enholm, Joel Johansson, Mattias Hortlund, Anton Nyström och Jonas Lundkvist.

Huvuddomare var Jesper Lindkvist som fick en hel del att göra när matchen hettade till i slutet av tredje perioden och bjöd ett flertal kurr.

Joakim Lundkvist hamande i bråk med Narviks Göran Kirköfjord. Det resulterade i rena brottningsmatchen. När sedan två domare lade sig i kampen blev det rena ormgropen.

Joakim Lundkvist hamande i bråk med Narviks Göran Kirköfjord. Det resulterade i rena brottningsmatchen. När sedan två domare lade sig i kampen för att sära på kombatanterna blev det rena ormgropen.

Linjemän var Jim Lindkvist och Adrian Berglund.

Skotten vann ÄIF Hockey med 40-15 (18-4, 14-9, 8-6)

Direkt efter matchen väntade nya uppgifter för coach Anton Nilsson. Då skulle han leda klubbens A-pojkar. Det verkar som om herr Nilssons sug efter hockey är stort. Själv är han förhindrad att spela på grund av en axelskada.