Abbott tränade med Älvsbygrabbarna

03 FEB 2014
Skrivet av :

Under måndagskvällen höll ÄIF Hockey en gemensam träning för pojkar födda -01 och -02. En hård träning stod på dagens schema, tillsammans med Cam Abbot från Luleå Hockey.

– Det har varit kul att få komma hit och åka skridskor med dom här grabbarna, berättade Cam Abbot efter träningen.

Under måndagens gemensamma träning för ÄIF Hockey P-01/02 hade grabbarna celebert besök. Det var nämligen forwarden Cameron ”Cam” Abbott från Luleå Hockey som hade kommit för att träna med grabbarna.

– En av våra spelare och hans pappa träffade honom tidigare på en restaurang i Luleå och bad om en autograf. Cam hade då som förslag att han kunde komma på en av träningarna och hjälpa till. Att det skulle vara skoj, berättar Kjell Lundberg, lagledare för B-2-laget som är födda -01.

Luleåforwarden Cam Abbott in action

Luleåforwarden Cam Abbott in action

Taggade killar

Cams medverkan i måndagens träning blev lite spontant. Det var först trott att han skulle komma senare om ett par veckor. Men så hörde han av sig till tränarna och berättade att han var ledig och redo att lira tillsammans med Älvsbygrabbarna. Dagens träning lockade fram det bästa hos spelarna, som plockade fram sitt A-game.

– Det är ju en riktig kick för pojkarna det här, berättar Kjell.

Den kanadensiska SHL-spelaren lockade full plan. Många som hade tänkt stanna hemma på grund av förkylning valde att trotsa detta och ändå närvara på träningen.

Den 20 februari återvänder Cam till Älvsbyn. Denna gång för att delta i derbyt mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK.

– Det kommer att bli kul, berättar en taggad Cam Abbott.

I morgon möter Luleå Hockey Frölunda HC på bortaplan klockan 19:00.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.