Roligt för Fransson och Luleå Hockey i jubileumsmatchen mot Skellefteå

20 FEB 2014
Stående på knä sprätte Niklas Fogström pucken i mål...

Stående på knä sprätte Niklas Fogström pucken i mål…

BILDEXTRA: Luleå Hockey utklassade Skellefteå AIK med 6-0 (3-0, 3-0, 0-0) i torsdagens jubileumsmatch inför fullsatta läktare i Älvåkra ishall.

Publikfest i Älvåkra ishall.

Drygt 800 personer hade löst entré för att se träningsmatchen mellan de två elitserierivalerna.

Luleå och Chris Abbott gick på knock.

Luleå gick på knock direkt och var effektiva.

Linus Persson jublar över sitt och Luleås första mål.

Linus Persson gjorde 1-0 redan efter 5:30.

Daniel Mannberg gjorde 2-0

Daniel Mannberg utökade till 2-0 knappt fyra minuter senare. Skellefteå AIK uppträdde blekt och initiativlöst. Luleå tilläts dominera hela den första perioden.

...och Peter Cehlarik 3-0.

…och Peter Cehlarik 3-0.

Innan första pausvilan hade Peter Cehlarik satt 3-0…

Markus Svensson byttes ut efter första perioden sedan han släppt in tre mål på 15 skott.

Efter det bänkades Skellefteås målvakt Markus Svensson som inte hade någon lyckad dag på jobbet. Han ersattes av unge Stefan Steen.

Anton Hedman log han med...

Anton Hedman log han med…

I mellanakten fortsatte Skellefteå att uppträda uddlöst. Luleå hade lekstuga och kunde kosta på sig många leenden.

Johan Fransson drog på smilbanden.

Speciellt Karl Fabricius som hade en lyckad afton.

Karl Fabricius grattas efter sitt mål.

Det var också han som gjorde Luleås fjärden mål 4:23 in i den andra perioden. FAbricius var het och en av matchen bästa lirare.

Chris Abbott tackar Pavel Skrbek för det fina passet som gjorde att han fri vid ena stolpen kunde slå in 5-0.

Sedan avslutade Luleå målfabrikationen med två läckra fullträffar. Först 5-0 genom Chris Abbot efter en stenhård och välriktad passning diagonalt genom zonen av Pavel Skrbek. Sjätte målet satte Niklas Fogström rätt upp i nättaket stående på knä.

David Rautio höll nollan...

David Rautio höll nollan…

Sista perioden spelade Skellefteå upp sig men lyckades inte få hål på Luleås målvaktspar David Rautio och Mark Owuya som stod halva matchen var.