1,6 miljoner kronor till Älvsbyns Motorsällskap

22 FEB 2014
Skrivet av :

motor 1Älvsbyns Motorsällskap får 1 653 000 kronor av Allmänna Arvsfonden. Pengarna ska användas till att förbättra tillgängligheten för funktionshindrade på motorstadion.

Föreningen vill arbeta för att få in fler funktionsnedsatta personer i sin verksamhet, särskilt ungdomar. För att ge dem chansen att utöva motorsport måste anläggningen vara tillgänglig för alla.

Föreningen riktar sig inte bara till boende i Älvsbyn utan ser hela södra Norrbotten som ett upptagningsområde.

För att rekrytera nya intresserade har motorsällskapet inlett samarbete med DHR Älvsbyn och skolorna i området. Föreningen vill erbjuda prova-på-verksamhet och regelbunden träning. De vill att anläggningen ska vara öppen alla dagar i veckan, där varje disciplin (motorcross, skotercross, folkrace, rallycross) turas om att ha träning.

Bland annat kommer Älvsbyns Motorsällskap att bygga om dusch- och omklädningsrum och tillgänglighetsanpassa hela sin motoranläggning.

FOTO: STERLING NILSSON

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.