1,6 miljoner kronor till Älvsbyns Motorsällskap

22 FEB 2014
Skrivet av :

motor 1Älvsbyns Motorsällskap får 1 653 000 kronor av Allmänna Arvsfonden. Pengarna ska användas till att förbättra tillgängligheten för funktionshindrade på motorstadion.

Föreningen vill arbeta för att få in fler funktionsnedsatta personer i sin verksamhet, särskilt ungdomar. För att ge dem chansen att utöva motorsport måste anläggningen vara tillgänglig för alla.

Föreningen riktar sig inte bara till boende i Älvsbyn utan ser hela södra Norrbotten som ett upptagningsområde.

För att rekrytera nya intresserade har motorsällskapet inlett samarbete med DHR Älvsbyn och skolorna i området. Föreningen vill erbjuda prova-på-verksamhet och regelbunden träning. De vill att anläggningen ska vara öppen alla dagar i veckan, där varje disciplin (motorcross, skotercross, folkrace, rallycross) turas om att ha träning.

Bland annat kommer Älvsbyns Motorsällskap att bygga om dusch- och omklädningsrum och tillgänglighetsanpassa hela sin motoranläggning.

FOTO: STERLING NILSSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.