Viktor var inte långt efter Marcus Hellner

07 JAN 2014
Viktor Brännmark.

Älvsbykillen och längdskidåkaren Viktor Brännmark, numera tävlande för Bodens SK, lyckades bra under Scandinavian Cup och Team Sportia Cup som avgjordes på Lindbäcks-Stadion vid Vallsbergets fot utanför Piteå under Trettonhelgen. I söndagens lopp, 15 kilometer klassisk stil, blev Viktor nionde bäste svensk. Endast en minut och 29 sekunder efter flerfaldige OS- och VM-medaljören Marcus Hellner. Nära 200 åkare kom till start.

Vann loppet gjorde Eldar Rönning, Norge, före Lars Nelsson , Åsarnas IK, och Emil Jönsson, IFK Mora SK.

Trettondagens 15 kilometer i fristil lovade också gott för Viktor. Måndagen gav en fin 49:e placering bland de 148 åkare som fullföljde loppet. Viktor blev 12:e bästa svensk efter ett myller av norrmän. Det blev norska på samtliga pallplatser genom Siomon Håkon Östensen, Eldar Rönning och Emil Iversen.

Arrangörer var Skellefteå SK. Men på grund av snöbristen fick tävlingarna flyttas till Piteå och Lindbäcks stadion.

Fotnot: Scandinavian Cup är en internationell tävling. Team Sportia Cup gäller enbart svenska åkare.