Skidsprintloppet gör comeback i Älvsbyns centrum

27 JAN 2014
Skrivet av :

Nu är det dags för årets upplaga av skidsprintloppet att ta plats i Älvsbyn. Ifjol fylldes Älvsbyns centrum av glada åskådare som hejade för fullt på skidåkarna.

På torsdag den 30 januari klockan 18.30 är det dags för upprepning av fjolårets folkfest skidsprintloppet, att äga rum på Storgatan i Älvsbyn. Ett flertal skidåkare från svensk skidelit från Älvsbyns Gymnasium/Folkhögskola kommer att åka längs huvudgatan och göra upp i en kamp om ära och berömmelse. Ifjol gick Älvsbyborna man ur huse för att titta på den spännande tävlingen. Loppet lockade också åskådare från hela fyrkanten. Förhoppningarna är att årets lopp blir lika lyckat som fjolårets.

– Det var en succé ifjol. Många kom och tittade och det var bra väder. Så vi hoppas att vädret blir bra även i år och att många kommer och tittar, berättar Ulf Karlsson från skidlinjen i Älvsbyn.

Nytt moment i år

Nytt för i år är att man har valt att fördubbla banans längd. Starten kommer att gå vid Gårdings järnaffär och sträcka sig ända ned till kommunhuset där de vänder och sedan åker tillbaka. Drygt 30 stycken heat kommer att köras på en timme, därför kommer tempot att skruvas upp ett snäpp.

– Ett spännande moment kommer att bli när de i mycket hög fart ska ta den nya kurvan vid kommunhuset. Det här tror jag verkligen kommer att bli jättebra, berättar Ulf.

Ett nytt moment för i år är att en timme innan loppets start, det vill säga klockan 17.30, kommer skidsprint för barn att anordnas. Barnen kommer att starta vid kommunförvaltningen och få en medalj vardera när de passerat mållinjen vid Gårdings.

I samband med tävlingen kommer Älvsbyns affärer att ha öppet till 21:00. På plats ute kommer Coop att finnas för att bjuda på korv och ICA för att bjuda på blåbärssoppa.

Foto: Peter Lundberg

Foto: Peter Lundberg

Pistmaskin på Storgatan

Köpmannaföreningen har ordnat att snö kommer att tippas på Storgatan i centrum och en av pistmaskinerna från Kanisbacken kommer att användas för att fixa till spåren.

– Det är mycket driv och engagemang bland köpmännen i Älvsbyn, så det händer mycket intressanta saker i kommunen nu säger Birgit Nilsson, ordförande Älvsby köpmannaförening som anordnar skidsprinten.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.