Simons debututställning i foto

25 JAN 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagen genomförde Simon Strömbäck fotograf från Boden sin vernissage med djur och naturfoto.

Den tretioårige Kalixsonen Simon Strömbäck flyttade till Boden under fjolåret, för att det fanns ett bra hus där. Från sin nya bostad i utkanten av stan är han nära naturen med storslagna möjligheter till att hitta nya uppslag i sin fotokonst. Nu när han dessutom är arbetslös som maskiningenjör och söker nya jobb, så ger han sig ut med ryggsäck, kaffepanna, kåsa och kamera efter nya motiv.

Själva utställningen innehåller många bilder i både färg och svartvitt, samt en del experementiva inslag. Enkelheten i bilderna fångar åskådaren med ett tydligt bildspråk där naturen, arkitektur och experimenttiva inslag kan ses. Bland de 31 bilder från Kalix, Boden och London ger Simon Strömbäck enkelheten ett fritt spelrum i att ett foto kan säga mer än tusen ord.

Inga bilder är på något sätt överdrivna eller överarbetade med redigeringsteknik, det käns bara äkta och som åskådare formar man egna tolkningar av det hela.

Simon Strömbäck:s premiärutställning får väl nerverna att dallra lite, men han kan kanske skall tacka sin sambo Carolina Lämsä att den blev av då hon är elev på folkhögskolans möbel renoveringslinje och gav honom möjligheten att visa upp sitt hantverk.

Utställningen kan ses på Galleri K mellan den 25/1 till den 7/2. Kl. 08:00-15:00 (Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag) 13:00-15:00 (Lördag, Söndag)

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.