Polarbröd kan bli årets innovatör

16 JAN 2014
Skrivet av :
Systrarna Karin Bodin och Anna Borgeryd uppmärksammas för sin ambition att göra Polarbröds verksamhet fossilfri. Bland annat har ju Polarbröd, som Älvsbyn Just nu tidigare skrivit om, köpt in sig i tre vindkraftverk för produktion av egen grön el.

Systrarna Karin Bodin och Anna Borgeryd uppmärksammas för sin ambition att göra Polarbröds verksamhet fossilfri. Bland annat har ju Polarbröd, som Älvsbyn Just nu tidigare skrivit om, köpt in sig i tre vindkraftverk för produktion av egen grön el.

Polarbröd är nominerade till Hugopriset, före detta stora Energipriset, för ambitionen att skapa en fossilfri verksamhet.

– Vi är glada och stolta, säger Karin Bodin, VD.

I över 25 år har Sweco delat ut Hugopriset f.d. Stora Energipriset och i år är Polarbröd nominerade till Årets innovatör för sin omställning till att bli en fossilfri verksamhet.

Mod och initiativrikedom står i fokus när Sweco delar ut årets Hugopris som i år har utökats till tre kategorier – Årets Innovatör, Årets Inspiratör och Årets Student. Hugopriset delas ut för att belöna energisparande idéer och innovationer.

Polarbröd är nominerade i kategorin Årets Innovatör som delas ut till en person eller verksamhet för en innovation med potential att bidra till en hållbar utveckling genom resurseffektivitet. Övriga nominerade är Sala Heby Energi AB för stordåd inom hållbar utveckling med små resurser och IKEA för sitt arbete med energieffektiv belysning och solenergi.

–  ­­Vi är glada och stolta över att ha blivit nominerade till Swecos Hugopris. Det känns mycket roligt att bli nämnda tillsammans med Sala-Heby Energi och IKEA som båda gör jättebra saker för en hållbar energiframtid. I vår strävan att ha en fossilfri verksamhet är det väldigt viktigt att ta stöd och hjälp av andra. Om vi som vill förbättra jobbar tillsammans blir vi så mycket starkare, säger Polarbröds vd Karin Bodin.

Priset delas ut den 22 januari där vinnaren får en förgylld ventil av samma modell som den Hugo Theorell, en av Swecos grundare, uppfann kring sekelskiftet. Årets student erhåller ett presentkort på 25 000 SEK för att delta i en nationell eller internationell konferens.

I juryn sitter Tomas Kåberger, (ordf.) professor Chalmers, Katarina Pelin, kommundirektör Båstad, Louise Trygg, forskare i Linköping, Svante Axelson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen, Andreas Gyllenhammar, Ann-Louise Lökholm och Anna Joelson, Sweco.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.