Old Town Gospel Choir på besök

19 JAN 2014
Skrivet av :

Gammelstadskören ”Old Town Gospel Choir” under ledning av dirigenten och pianisten Lennart Johansson besökte Älvsby Kyrka på söndagskvällen.Inför ett fyrtiotal besökare hälsades kören välkommen av Kerstin Hansson.

Där efter följde ett stort antal klassiska kör och gospelstycken. Ett stort antal sånger av körens repertoar är skrivna och arrangerade av Lennart Johansson, Emma Johansson och Samuel Johansson.

Old Town Gospel Choir har 30 medlemmar. Kören ger cirka 10 konserter per år och framträder mestadels i Sverige. Old Town Gospel har turnerat i USA 4 gånger. Under 1999, 2003, 2009 turnerade kören i Minnesota och Wisconsin. Den 21 juni – 2 juli 2012 genomförde kören sin fjärde USA turne, och gav då konserter i Minneapolis Minnesota, New York samt New Haven Conecticut.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.