Längre restid för tågresenärer

20 JAN 2014
Skrivet av :
Bild från reparationsarbetet efter en av tågurspårningarna mellan Koler och Storsund den gångna sommaren. FOTO: STERLING NILSSON

Bild från reparationsarbetet efter en av tågurspårningarna mellan Koler och Storsund den gångna sommaren. FOTO: STERLING NILSSON

Räkna med längre restid om du ska åka med tåg till och från Älvsbyn. På grund av den dåliga kvaliteten på spåret mellan Luleå och Bastuträsk har Trafikverket sänkt högsta tillåtna hastighet för persontåg från 100 ner till 90 kilometer i timmen. Det gör att restiden på ovan nämnda sträcka förlängs med cirka en timme.

– Vi har bedömt att banan är i ett så dåligt skick och för att skona banan något så har vi sänkt hastigheten säger Peter Behrman presskommunikatör Trafikverket, till Nordnytt.

Banans dåliga skick resulterade i två urspårningar den gångna sommaren. För godstågen blir högsta tillåtna hastighet 70 kilometer i timmen.

Sänkningen av hastigheten är en säkerhetsåtgärd. Trots det förnekar Behrman att banan skick försämrats ytterligare sedan i somras.

– Det här är en ren säkerhetsåtgärd vi gör för att vara på den säkra sidan, säger Peter Behrman till Nordnytt.

Beslutet började gälla redan den gångna helgen. Tidtabellerna kommer att skrivas om.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.