Karin och Anna stolta över finalplatsen i EY Entrepreneur of the Year

31 JAN 2014
Skrivet av :
Karin Bodin och Anna Borgeryd.

Karin Bodin och Anna Borgeryd.

Över 800 entreprenörer var nominerade till priset EY Entrepreneur Of The Year. Sju företag valdes ut till riksfinal. Polarbröd var, genom systrarna Karin Bodin och Anna Borgeryd, ett av dessa eftersom de vann deltävlingen i region norr. Svensk mästare detta år blev dock Erik Arpi från Aktiebolaget Pictura för sin glöd och övertygelse att erövra världen med sina hälsningskort. Trots att segern och resan till världsfinalen i Monte Carlo uteblev så är Karin Bodin, VD på Polarbröd, hedrad över att ha nått så långt i tävlingen.

–  Vi är så glada och stolta över all positiv uppmärksamhet. Finalplatsen i tävlingen är en fjäder i hatten för oss alla i Polarbröd, säger Karin Bodin, VD på Polarbröd.

Tävlingen avgjordes på torsdagen.

–  Det var över åttahundra nominerade, så att då vara en av sju finalister känns mycket hedrande. Det var många imponerande entreprenörer på plats, och region Norr med Polarbröd stack nog ut mest för vår långsiktighet och att vi i företagandet tar flera hänsyn, utöver ökad omsättning och vinst. Det var också ett bra tillfälle att få tala till närmare åttahundra entreprenörer om vikten av att vi ställer om till en uthållig försörjning, säger Anna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på Polarbröd.

EY sjösatte priset EY Entrepreneur Of The Year redan 1986 för att synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap och har delats ut i Sverige sedan 1985. I år var drygt 800 entreprenörer från början nominerade och igår tävlade sju finalister om att få vinna titeln som Sveriges främsta entreprenör och få representera landet i världsfinalen i Monte Carlo senare i vår.

Karin Bodin och Anna Borgeryd vann tävlingen i region Norr i november förra året och representerade därmed regionen under gårdagens Sverigefinal.

Kriterierna för att vinna priset utgår från entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation och personlig integritet och inflytande. De övriga sju finalisterna var sedan tidigare utsedda som årets entreprenörer i sina respektive regioner och hade därmed vunnit en plats i finalen.

Detta är andra gången Polarbröd tävlar i riksfinalen. Förra gången var 2002 då Kjell och Margareta Jonsson representerade bolaget.

Det delades även ut tre ytterligare priser under kvällen: Årets kvinnliga och manliga stjärnskott samt Bästa internationella tillväxt.

Vinnarna var:

Årets kvinnliga stjärnskott: Barbara Bergström från Internationella Engelska Skolan i Sverige (IES)

Årets manliga stjärnskott: Johan Hedberg från CLX Networks

Bästa internationella tillväxt: Anders Ström, Unibet

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 50 länder. En extern jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986. I Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott. SEB delar också ut priset Bästa internationella tillväxt i egenskap av huvudsponsor för EY Entrepreneur Of The Year. Läs mer på www.eoy.se

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.