Dramatisk tjuvjakt utanför Pålsträsk

22 JAN 2014
Skrivet av :
En polis med hund kunde spåra och hitat den fjärde av de misstänkta gärningsmännen i skogen. Fotografiet är hämtat från Polisens pressarkiv.

En polis med hund kunde spåra och hitta den fjärde av de misstänkta gärningsmännen i skogen. Fotografiet är hämtat från Polisens pressarkiv.

Fyra personer greps efter en dramatisk tjuvjakt i Pålsträsk på onsdagsmorgonen. De gripna är misstänka för inbrott och försök till grov stöld. Tjuvarna kunde stoppas tack vare rådigt ingripande från en privatperson.

Larmet om det pågående inbrottet kom vid 07:30-tiden på onsdagsmorgonen. En privatperson hade uppmärksammat personer med ficklampor inne i ett fristående garage.

Senare kom också en bil till garaget. En nära anhörig blockerade dock utfartsvägen med sitt eget fordon.

När polispatrullen kom till Pålsträsk kunde en av männen gripas omgående.  Tre andra försökte fly till skogs. Men de var lätta för ordningsmakten att spåra i snön.

Ganska snart greps ytterligare två personer. En fjärde misstänktes ligga och trycka i skogen.

En polishelikopter kallades in för att spana efter mannen i terrängen. Med hjälp av spaning från luften och en polishund kunde även han gripas.

Enligt Norrbottens-Kuriren fanns ett kasssaskåp i garaget som männen bröt sig in i. Om detta var de misstänka gärningsmännens mål är okänt. En platsundersökning har påbörjats. De gripna männen är förda till Luleå för förhör. Med största sannolikhet kommer de snare under dagen att anhållas av åklagare.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.