Avslutning på Jubileumsåret

01 JAN 2014
Skrivet av :

Ett 70-tal personer samlades i går när jubileumsfirandet av Älvsby kyrka 200 år avslutades med Nyårsbön.

Arbetsgruppen som hållt i jubileumsfirandet.Ståene från vänster: Jubileumsårets projektledare Per Nilsson, Rolf Nilsson, Kyrkorådets ordf Reidar Gustafsson och Kyrkoherde Tomas Lång.

Arbetsgruppen som hållt i jubileumsfirandet. Ståene från vänster: Jubileumsårets projektledare Per Nilsson, Rolf Nilsson, Kyrkorådets ordf Reidar Gustafsson och Kyrkoherde Tomas Lång.

Efter klockringning och vacker skönsång framförd av solisten Erik Stålberg hälsade kyrkoherde Tomas Lång församlingen hjärtligt välkommen och gav därefter en tillbakablick på alla de aktiviteter jubileumsåret innefattat.

 Det har varit många funderingar under resans gång och vår Herre har uppfyllt många av våra önskningar, avslöjade kyrkoherden.

20131231_nyarsbon_1053

Sammanfattningsvis har ett trettiotal aktiviteter av varierande slag utförts jubileumsåret till ära. Det inleddes i en fullsatt kyrka när Anna-Lotta Larsson höll konsert tillsammans med bygdens körer och aktiviteterna har därefter fyllts på med teatrar, utställningar och olika gudstjänster. Värt att nämnas är den som hölls i gammeldags anda och visade de likheter – och olikheter – mellan en gudstjänst då och nu.  Även kungabesök har stått på jubileumsprogrammet.

  När H.M Konungen gjorde entré uppe på kyrkmalmen samlades dryga 1000 personer och signeringen av den omtalade kungastenen blev på sätt och vis pricken över i, i det firande som rådde.

20131231_nyarsbon_2005

Sedan gav Komminister Anna-Karin Thorngren Bergman sina betraktelser på vad ett nytt år kan innebära. Hon pratade om att summerar det som varit, gör avslut och samtidigt få blicka framåt.

20131231_nyarsbon_2024

Kyrkorådets ordförande Reidar Gustafsson höll en avslutande jubileumsappell där han tackade alla som varit delaktiga i planering, förberedelse och utförande av jubileumsårets aktiviteter.

  Det har varit en fantastisk resa, fylld av skratt, svåra beslut och nya utmaningar, summerade han och passade på att rikta mycket beröm till jubileumsårets projektledare Per Nilsson.

20131231_nyarsbon_2033

Även Per passade på att tacka för den tid han arbetat med projektet.

  Jag har suttit i olika möten där vi fattat beslut rörande jubileumsåret och jag har mött idel positiva personer! Det är många som har varit med och gjort ett jättefint jobb, berömde han.

20131231_nyarsbon_1030

Därefter varvades sång och musik framförd av Nina Sandells stråktrio och Erik Stålberg och appeller från kommunstyrelsens ordförande, Företagarföreningens ordförande och Forskarföreningens ordförande.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.