Åter på hemmaplan för Jonas Nilsson

11 JAN 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: Drömmen om utställning på hemmaplan blev sann för Jonas Nilsson som nu bor i Luleå och jobbar i Boden. Tillsammans med Britta Fjellner från Luleå ställer de nu ut på Galleri K där man med enkla billiga material i sin konst, får betraktarens egna intryck och tolkningar möjlighet till ett eget deltagande i utställningen.

På lördagen var det vernissage på Galleri K för den utflyttade Älvsbysonen Jonas Nilsson och Britta Fjellner från Luleå utställning ”Varefter helt enkelt”.  Där de med mycket enkla material som papper, penna, ståltråd, eltape m.m. sammanställt denna enkla utställning, med allt ifrån tamdenteckningar på samma papper till virad ståltråd där besökarna får fylla på med lappar med uttryck på ett givet tema.

De har båda studerat konst på Sunderby Folkhögskola där många av tidigare teckningar och målningar som finns med i utställningen skapades. De jobbar båda som lärare dels i Boden för Jonas del och Luleå för Britta.

Man förundras av att  de enkla material i många av verken gör att besökarens egna fatasier tillför nya sätt att se verken. Vi vill inte direkt sälja det vi gör, men däremot anpassar vi det vid varje utställning i nya teman. Birgitta ser utställningen som lite av en utmaning och Jonas pratar mycket om att bygga på och bygga på varför varje projekt/utställning blir något nytt.

Jonas Nilsson har alltid velat komma hem till Älvsbyn för en utställning som då nu blivit verklighet. Båda två kommer att finnas på plats i Älvsbyn under helgerna då de jobbar under veckorna. Utställningen pågår mellan den 11 och 22 januari på Galleri K på Folkhögskolan och det är öppen Måndag till Fredag 0815-1500 och Lördag 1300-1500.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.