Älvsbyhus behåller ställningen som Sveriges största hustillverkare

14 JAN 2014
Skrivet av :

alvsbyhusÄlvsbyhus behåller platsen som Sveriges största hustillverkare. En placering som bolaget haft under hela 2000-talet. Det visar Senaste statistiken från Byggfakta, som bygger på antalet ansökta bygglov 2013.  

Den totala marknaden ökade något jämfört med 2012, med ca 8 procent, men det är fortsatt en mycket låg nivå av nyproduktion av småhus.

Älvsbyhus har en ledande position med 10.8 procent av marknaden, en liten ökning av andelarna jämfört med 2012.

– Vårt mål är inte att vara störst, däremot att sälja och tillverka hus av hög kvalité till marknadens lägsta pris, säger Älvsbyhus VD, Kent Johansson.

– Vi vet genom våra kundenkäter att 9 av 10 kunder rekommenderar Älvsbyhus till sina vänner och bekanta. Nöjda kunder som har fått sina förväntningar uppfyllda är vår bästa marknadsföring. Vi har under året fortsatt att vidareutveckla vårt husprogram, bland annat med en helt ny husmodell ”Saga”, vars första hus blir inflyttningsklart nu i januari.

Ett nyckelfärdigt hus med en mycket låg energiförbrukning i kombination med praktiska planlösningar, fräscha kök och badrum och dessutom till det lägsta priset på marknaden, är en sammanfattning av faktorer varför flest familjer väljer ett Älvsbyhus.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.