Älvsbybo föll sju meter och krossade hälarna

16 JAN 2014
Skrivet av :

En 23-åring älvsbybo föll på torsdagen från ett förrådstak på Lulsundberget. Han landade på fötterna och krossade hälarna mot den isiga marken. Den unge mannen opereras vid Sunderby sjukhus.

– Han kommer att bli återställd, säger Stefan Erixon, VD på Nåiden Bygg, till Norrbottens-Kuriren.

23-åringen är anställd som plåtslagare av Hala byggplåtslageri AB i Gammelstad som är en underentreprenör till Nåiden Bygg. Tillsammans med en kollega arbetade han på ett förrådstak när någonting gick galet vilket ledde till ett fall på mellan sex och sju meter.

Det saknas vittnen till olyckan. Men enligt uppgift använde sig inte 23-åringen av någon säkerhetssele.

– Jag vill inte spekulera i hur olyckan gick till och oavsett det måste vi ta vårt ansvar, säger Stefan Erixon, till Kuriren..

Som tur var landade 23-åringen på fötterna mot den frusna, hårda och isiga marken.

23-åringens hälar krossades men enligt uppgift har han klarat sig från övriga skador eller benbrott.

Erixon har besökt bygget för att informera sig om olyckan och tala med sina medarbetare. Anhöriga är också underrättade.

Fallet kommer att utredas enligt gällande rutiner. Polisen har redan gjort en undersökning. Även Arbetsmiljöverket är inkopplade.

Förrådet, som 23-åringen föll ifrån, ligger intill de två höghus som Lulebo uppför på Lulsundsberget.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.