Tomtefamiljen gästade folkhögskolan

01 DEC 2013
Skrivet av :

I skrivande stund börjar skyltsöndagen att närma sig sitt slut på Älvsby folkhögskola. Ett flertal besökare har strosat omkring i skolan för att träffa tomtefamiljen, lyssna på julmusik, äta julgröt och titta på julmarknaden.

Om 23 dagar är det äntligen dags, då är det julafton. Familj och vänner samlas då i hemmen för att umgås och borden fylls av fantastisk julmat som man sedan äter tillsammans. Man får ju heller inte glömma Kalle Anka och hans vänner som gästar hemmen. Det är en dag som Tomten kommer på besök och delar ut julklappar till både stora och små. Och det är den dag som vi firar Jesus födelse. Men innan julafton anländer anordnas den traditionella skyltsöndagen i Älvsbyn. Bland annat på folkhögskolan.

_DSC0022

Fullspäckat på Älvsby folkhögskola

På folkhögskolan i Älvsbyn hände det mycket under söndagen. På plats hölls en julmarknad där besökarna kunde hitta inspiration och julklappstips inför den kommande högtiden. Tomten fanns på plats för att sälja julklappar där överskottet skänktes oavkortat till de drabbade i Filipinerna.

_DSC0015

I skolans kapell bjöd ungdomarna i Teater Vilja tillsammans med Kultur i Centrum på en föreställning om tomtefamiljen som sjöng, dansade, hittade på bus och slog in julklappar till dom som varit snälla. Både barnen och tomtenissarna fick lära sig vikten av att samarbeta när dom skulle försöka få upp första luckan i julkalendern. Som tidigare verkade vara omöjlig att få upp.

Linnea fick stipendium för sitt brinnande intresse

På plats kunde man även titta på dansfilmen Below Zero, en film som är inspelad i Ishotellet i Jukkasjärvi. I Galleri K:s lokal höll Lotta Holmgren en utställning och vid tvåtiden delade Älvsby konstförening ut årets ungdomsstipendium, som i år gick till Linnéa Olofsson. Detta för hennes brinnande intresse för att måla och rita.

_DSC0062

Hur känns det att få ta emot det här stipendiet?

– Det känns roligt, häftigt och spännande. Jag är inte van att ta emot sånt här.

Vad ska du använda pengarna till?

– För det första ska jag köpa nya pennor. Sen vet jag inte, kanske nya penslar.

Dagens meny bestod av tomtegröt och skinksmörgås.

 

 

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.