Tjejen med annorlunda rutiner vid sänggående

11 DEC 2013
Skrivet av :
Michaela Lindbäck.FOTO: Sterling Nilsson.

Michaela Lindbäck.FOTO: Sterling Nilsson.

Hon kallar sig själv för en omtänksam men lätt förvirrad tjej. När luciakandidat nummer 8 lägger sig så föregås exempelvis sänggåendet av bestämda ritualer. Läs mer om Michaela Lindbäck.

Om du skulle beskriva dig själv, hur skulle det då låta?
– En glad, omtänksam och lite lätt förvirrad tjej på 17 år som tar varje dag som den kommer.
Om du går skola, vad pluggar du för något?
– Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning mot media, I Piteå på Strömbackaskolan.
Berätta gärna varför du valde det du pluggar?
– Jag valde att gå samhälls för att jag inte hade någon som helst aning om vad jag ville bli, vilket jag forfarande inte har och mediainriktningen var ett ganska självklart val eftersom att jag inte alls tycker att samhällsämnen som geografi och religion är någon hit.
Vad är dina mål med utbildningen?
– Att gå ut med relativt bra betyg och sedan söka vidare när jag känner att jag vet vad jag vill göra med mitt liv.
Berätta hur du trivs?
– Jag trivs jätte bra, jag har en fantastisk klass som gör det hela mycket bättre plus att samhälls/media inte är den värsta linje man kan gå.
Om du vann 100.000 kr vad skulle du göra för pengarna?
– Jag skulle nog resa, men även lägga undan och spara för att ha till senare i livet.
Vad gör du om tio år?
– Förhoppningsvis så jobbar jag men det återstår ju att se vad jag vill bli för något, annars så kanske jag har lyckats gifta mig rikt eller så har jag vunnit på lotto. Det är i alla fall inget som jag funderat över så mycket, vi får se vart vinden för mig.
Berätta om din reaktion då du fick veta att du blev en av kandidaterna?
– Linda, som också är kandidat, sms:ade mig och frågade om jag kunde komma till centrum på det första mötet eftersom att de var ungefär två personer som var med. Så jag funderade ett litet tag och begav mig sedan mot centrum, tänkte som att det kunde vara en kul grej att göra. Så det var ju ingen direkt reaktion.
Vad gör dig till Älvsbyns Lucia 2013?
– Haha, ingen som helst aning faktiskt, är nog egentligen ingen lucia.
Berätta hur du brukar fira jul?
– Med familj och släkt, vi träffas och umgås för att sedan äta middag och kring 19 brukar tomten komma med julklapparna och dela ut dem. Sedan umgås vi fram mot kvällen då vissa far hem och vissa sover över lite olika på vem vi är hos.
Vad älskar du att göra på fritiden?
 
– Jag älskar att umgås med min pojkvän, mina vänner och min familj. Men jag gillar även att gå på långa promenader med våra 2 hundar Lea och Xero.
Berätta något roligt som få personer vet om dig?
– Trots att jag är 17 år och inte alls speciellt mörkrädd så, när jag ska släcka lampan på lysknappen som är cirka två meter från min säng så släcker jag lampan, tar ett steg och hoppar i sängen för att jag har en känsla av att det skulle kunna finnas något under sängen. Samma sak när det kommer till att sova, alla kroppsdelar måste vara innanför sängen, ingenting får vara utanför för då kan något ta tag i dig och dra in dig under sängen. 
Så ja, trots att man är äldre kan man fortfarande tro att det finns monster under sängen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.