Syskonen Stenvall tar över Sikfors camping

13 DEC 2013
Skrivet av :
Ett helt traktorsläp med gäster till Sikfors camping. Ja, så här såg det ut i samband med Fiskefestivalen i Sikfors för några år sedan. Genom syskonen Stenvalls köp av anläggningen hoppas byborna på ett rejält uppsving.

Ett helt traktorsläp med gäster till Sikfors camping. Ja, så här såg det ut i samband med Fiskefestivalen i Sikfors för några år sedan. Genom syskonen Stenvalls köp av anläggningen hoppas byborna på ett rejält uppsving.

Bröderna Folke och Sven Stenvall har tillsammans med sin syster Anna Flink köpt Sikfors camping & konferens. Men det blir Åsa Nilsson som ska driva den.

– Jag ska göra allt som dom vill och lite till, säger Åsa, som ser fram mot den nya utmaningen.

I oktober 2008 köptes anläggningen av Anna-Karin och Dennis Johansson. Men på grund av Anna-Karins sviktande hälsa välde alltså paret att sälja.

De nya ägarna välkomnas av byborna. På Facebook-sidan ”Alla vi som älskar Sikfors” har positiva kommentarer redan börjat strömma in. Förhoppningarna är stora.

Onsdagen den 18 december håller syskonen en presskonferens där planerna ska presenteras. Men redan i dag kan Älvsbyn Just Nu berätta att restaurangen öppnas för lunchservering alla vardagar. Likaså finns önskemål om en dubblering av campingen.

För en tid sedan informerades alla föreningar i byn om köpet av anläggningen.

– Anna Flink ville att föreningslivet i byn skulle få veta det först av alla, berättar Åsa, som alltså återvänder till campingen där hon själv var verksam som ägare i början av 2000-talet.

Åsa har på senare år arbetat som rådgivare i campingfrågor för  SCR, Sveriges Camping & Stugföretagares Riksorganisation.

Formell ägare blir Annas, Folkes och Svens gemensamägda bolag, Sågenergi i Sikfors AB.

– Det ska bli fantastiskt roligt att jobba tillsammans med alla positiva och pådrivande krafter i bygden, säger Åsa.

 

Sikfors intresseförening har redan lovat hjälpa till genom att kontakta berörda markägare inför den planerade expansionen av campingen.

Genom att lunchserveringen öppnas på campingen kan miniserveringen i byns lanthandel avvecklas. Det ger butiken bättre möjligheter att bredda sortimentet genom att ytor frigörs. Alla hoppas på en växelverkan. Fler konferensgäster och campare skapar i sin tur ett bättre underlag för lanthandeln.

Med en närbelägen restaurang underlättas också kundrepresentationen för Stenvalls Trä liksom servicen till alla som tillfälligt arbetar på det stora sågverket i Sikfors. Andra lokala företag kommer också att dra nytta av satsningen vilket förstås även gäller privatpersoner, hotellgäster och campare.

– Anna, Folke och Sven brinner ju för Sikfors. Köpet av campingen är till stor del en social grej och ett sätt att ge någonting tillbaka till byn, säger Åsa.

Vi återkommer med fler uppgifter den 18 december.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.