Sista frukosten för i år avslutades med ett tänt ljus för jordens barn

20 DEC 2013
Skrivet av :

Den 20 december var det dags för företagarna att ta farväl av det nya året tillsammans med varandra och kommunen. Detta genom en gemensam julfrukost med bland annat tomtegröt, prinskorv och rödbetssallad.

Ett 80-tal personer kom för att mingla, äta god frukost och lyssna på julmusik när kommunen ordnade årets sista företagarfrukost. Morgonen inleddes med musik av tjejerna Moa Berglund, Sanna Hortlund och Elvira Nordström.

– Dom här tjejerna har hjärtan av guld, berättade Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund när hon presenterade tjejerna och syftade på ett tidigare evenemang där dom sjöng för fattiga barn.

_051

Moa Berglund, Elvira Nordström och Sanna Hortlund bjöd gästerna på musikunderhållning med jultema

Summering av det första året

Efter presentationen av fredagsunderhållningen passade Helena på att fråga om någon utav gästerna hade lyckan att hitta mandeln i tomtegröten. Men någon vinnare fanns det ej bland frukostgästerna.

– Då är det nog någon som har svalt den, vi är ju lite glupska i Älvsbyn, skämtar Helena.

Sedan summerade hon sitt första år som kommunalråd och berättade vad som har hänt det gångna och händelserika året. Bland annat bestod några av hennes uppgifter av att ta hand om kommunens övertagande av hemsjukvården, det internationella samarbetet med Rombo och kungaparets besök i Älvsbyn. Ett besök som lämnade ett stort avtryck hos Kungen.

– Sen fortsätter vi att utveckla kommunen på alla plan.

_049

Diskussioner bland borden

Ett tack till företagarna

Under frukosten meddelade Niclas Nilsson, ordförande i ÄIF Hockey, att endast 26 biljetter finns kvar till den kommande matchen mellan Luleå Hockey och Skellefteå AIK. Berit Hardselius passade på att påminna de närvarande om det kommande teaterframträdandet som kommer att äga rum den 26 januari. Då kommer studentföreningen Chalmersspexet till Älvsbyn för att bjuda på ett Bellmaninspirerat uppträdande.

_054

Bill Nilsson var en av alla som blev tackade av Peter Lundberg, informatör på Älvsbyns kommun

När frukosten började närma sig sitt slut fick gästerna ett varsitt tack av kommunen för sitt värdefulla och uppskattade arbete i Älvsbyn. Tjejtrion avslutade morgonens frukost med låten ”tänd ett ljus”.

Nästa företagarfrukost äger rum den 31 januari.

TEXT: ROBIN NILSSON

FOTO: ROBIN NILSSON & STERLING NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.