Revansch i utklassningsstil för ÄIF Hockey borta mot Gällivare

23 DEC 2013
ÄIF Hockey kan jubla över ännu en seger och serieledning över Jul och Nyår. (Arkivbild).

ÄIF Hockey kan fira Jul och Nyår som serieledare efter lördagens seger borta mot Gällivare med hela 8-1 (4-0, 0-1, 4-0).

– Vi spelade ut dem totalt i första och sista perioden, summerar Johan Grönlund, spelande tränare.

Samtidigt fick Älvsbyn revansch för den försmädliga förlusten mot Gällivare på hemmaplan. Lagets enda plump i protokollet än så länge.

Denna gång var det dock aldrig något snack om vart de tre poängen skulle hamna. Älvsbyn rivstartade och gav aldrig Gällivare en chans. Första perioden var det spel mot ett mål.

Mittenperioden blev däremot lite märklig. Älvsbyn fick bland annat spela tre mot fem i dryga åtta minuter!

– De två domarna blåste för allting. Det var svårt att veta vilken nivå som egentligen gällde, förklarar Johan.

Trots de numerära underlägena på isen släppte dock ÄIF Hockey bara in ett mål.

– Inför sista perioden så snackade vi ihop oss. Vi kom överens om att undvika närkampssituationer och istället åka ifrån Gällivare, precis som i den första. Det fungerade ganska bra, säger Grönlund.

Matchen avslutades på ett mindre trevligt sätt när Gällivares spelare i frustration började spela så kallad gris-hockey. Bland annat blev Johan Grönlund spearad i ljumsken med ett rejält blåmärke som följd.

Ännu en skön seger för Älvsbyn. (Arkivbild)

I Älvsbyn blev spelande lagkaptenen Pär Larsson tremålsskytt. Övriga mål gjordes av Magnus Lundström, Peter Enholm, Johan Grönlund, Mattias Hortlund och Andreas Nyman.

Johan Grönlund ger ett extra plus till de lovande backtalangerna Gustav Öberg och Petter Berg.