Resursteamet som rycker ut när det behövs

20 DEC 2013
Skrivet av :

Blir någon utav personalen på ett boende sjuk eller är borta är det bra om det finns kunnig och rutinerad vikarie att ta in. Resursteamet består av just 16 stycken startklara undersköterskor som gärna hoppar in där det behövs.

– Jag ser det här som att stärka kvalitén vid korttidsfrånvaro, berättar Jimmie Johansson, undersköterska på Älvsbyns kommun och med i Resursteamet.

I början av september startade Älvsbyns kommun ett projekt för en grupp väl rutinerade undersköterskor i Älvsbyn. Ett projekt som fick namnet Resursteamet. Teamet består i dagsläget utav 16 personer som rycker ut till de ställen inom socialtjänstområde som är i behov av korttidsvikarie när någon är borta.

Flexibelt arbete

När någon utav den ordinarie personalen inom ett socialtjänstområde är på korttidsfrånvaro görs en beställning av vikarie till en databas som sköts av administratörer på kommunen. Sedan kontaktas någon ur Resursteamet som arbetar inom det området och rycker in som vikarie. En utav dom som kallas ut är Jimmie Johansson. En dag kan han spendera på en avdelning, nästa på någon helt annan.

– Jag tycker att det är både roligt och lärorik. Det är flexibelt. Visst, ibland är man trött när man kommer hem, men aldrig less, berättar han och betonar att det är bra att vara flexibel i branschen.

Jimmie Johansson tillsammans med Margit Norén (till vänster) och Marianne Larsson

Jimmie Johansson tillsammans med Margit Norén (till vänster) och Marianne Larsson

Bra kritik

Dom dagar Resursteamet inte är bokade befinner sig teamet på sina basplaceringar och än så länge har de nya systemet funkat bra. Jimmie har inte haft en enda obokad dag sedan projektets start.

– Det har gått bra än så länge. Det är väldigt nytt, men jag tror verkligen på det här långsiktigt.

Resursteamet FOTO: PETER LUNDBERG

Resursteamet FOTO: PETER LUNDBERG

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.