Polarbröd tror på framtiden – Investerar miljoner i bageriet i Älvsbyn

17 DEC 2013
Skrivet av :

Den senaste tiden har Polarbröd uppgraderat bageriet i Älvsbyn för ett flertal miljoner kronor, både utseendemässigt och teknikmässigt. Kontorsbyggnaden har under det senaste året blivit tvåplanigt, affärssystemet har blivit uppgraderat och packhallen har byggts ut.

– Vi gör löpande investeringar, berättar Jens Hardegård, Vice VD på Polarbröd med ansvar för produktion och logistik.

Polarbröd tror på framtiden. Den senaste tiden har ett stort antal miljoner investerats i företagets nordligaste bageri i hemmakommunen Älvsbyn. Investeringarna består bland annat i en utbyggning av packhallen för 60 miljoner kronor och en övervåning med ny matsal för personalen.

Jens Hardegård, Vice VD på Polarbröd med ansvar för produktion och logistik.

Jens Hardegård, Vice VD på Polarbröd med ansvar för produktion och logistik.

– Vi är i slutetappen på en investering som vi började med förra året, berättar Jens Hardegård, Vice VD på Polarbröd med ansvar för produktion och logistik.

High Tech-bageri

Utbyggnaden av packhallen genomgår två etapper, utbyggnad och driftsättning. Den första etappen blev klar under förra året och om bara några veckor planeras den sista etappen att slutföras.

– Vi känner oss ganska så lugna, den första etappen var svårast, berättar Jens.

Man har även valt att uppgradera datorernas affärssystem, vilket gjordes senast under 2004. Detta kommer att påverka hela företaget då det är de programmet som man använder till allt från ordersystem till lagersystem och ekonomisystem. Kylsystemet i lagerfrysen har även det blivit bytt.

Satsar på personalen

Under året har Polarbröd gjort en stor satsning för personalen, genom utbyggnad för nytt personalutrymme i ett andra plan ovanför kontoret. I den nya övre delen har man förlagt den nya matsalen och fikarummet, samt ett soldäck för personalen.

– Och det har blivit mycket uppskattat.

Polarbröd satsar hårt på att arbetsplatsen ska vara trivsam för arbetarna, därav investeringarna i den nya våningen.

– Vi vill vara en uppskattad arbetsgivare och det ska vara en väldigt uppskattad arbetsplats.

Den nya matsalen

Den nya matsalen

Investeringar i södern och framtida planer

Polarbröd har två bagerier utöver det som befinner sig i Älvsbyn. Det ena ligger i Bredbyn och det andra i Omne. Marknadsutvecklingen i just Bredbyn är bra och stark. Företaget har därför valt att investera där också för att säkerhetsställa möjligheten för utveckling av verksamheten där.

Denna satsning är dock inte den sista. Fler investeringar i Älvsbyn kommer att göras i framtiden, detta för att fortsätta hålla bra klass på företaget och fortsätta ligga på topp.

– Så vi kommer att behöva fortsätta investera mer i anläggningen framöver.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.