Över 300 personer smörjde kråset i Sikfors

02 DEC 2013
Skrivet av :

Julbord 7När det dukades upp till Julbord i Sikfors Folkets Hus – ja, då gick byborna man ur huse för att smörja kråset. Drygt 300 personer kom till de tre sittningarna under lördagen och söndagen.

– Jättekul. Allt har gått bra, tycker Urban Segerlund, en av sex personer som stod för arrangemanget.

Julbord 3

Tidigare år har byns fotbollslag stått för Julbordet. Men laget lades ner. Då räddades traditionen av paren Curt och Solveig Jonsson, Urban och Carina Segerlund samt Mikael och Åsa Nilsson.

Julbord 5

Efter veckor av förberedelser kunde Sikforsborna i vanlig ordning avnjuta ett julbord för läckergommar som innehöll alla de förväntade delikatesserna plus lite till, exempelvis rökt lamm och hemlagad blodkorv.

Julbord 4

–  Blodkorven var någonting nytt för mig när jag flyttade till Sikfors, berättar Solveig Jonsson.

Julbord 8

För att ytterligare höja julstämningen bjöd den nykomponerade orkestern ”Sikforsarna” på julsånger.

Julbord 6

Runo Berglund var en av de nöjda gästerna. Så här sammanfattar han kalaset på Facebook-sidan ”Alla vi som älskar Sikfors”.

– Vilket fantastiskt julbord och trevlig tillställning i Sikfors.Ett stort tack till alla som varit delaktiga i detta trevliga arrangemang i denna trevliga by. Hoppas ni orkar fortsätta även nästa år. För så här är det … Orkar ni så kommer vi. Många julhälsningar till alla ni som jobbat med detta.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.