Ny utmärkelse till Polarbröd

09 DEC 2013
Skrivet av :

Polarbröd har tilldelats ännu en utmärkelse. I förra veckan fick Karin Bodin, VD, motta Umeå kommuns jämställdhetspris. Prisutdelningen hölls på stadshuset i Umeå. 

Tamara Spiric (V), kommunalråd och ordförande jämställdhetsutskottet, Karin Bodin, vd Polarbröd och Anders E Johansson, marknadsdirektör Polarbröd.

Tamara Spiric (V), kommunalråd och ordförande jämställdhetsutskottet, Karin Bodin, vd Polarbröd och Anders E Johansson, marknadsdirektör Polarbröd.

Umeå kommuns jämställdhetsutskott delar ut jämställdhetspriset för att lyfta fram företag i kommunen som driver ett förändringsarbete med ambitionen att gå från ojämnställdhet till jämställdhet. Flera företag var nominerade och årets pris gick till Polarbröd. Utöver äran får Polarbröd även kompetensutveckling i jämställdhetsfrågor för sina anställda.

– Vi är jätteglada och stolta över att Umeå kommun uppmärksammat vårt jämställdhetsarbete. Vi kommer att använda prispengarna till att inspirera män att ta ett större ansvar för familjen. Jämställdhet är inte en kvinnofråga utan en samhällsfråga, säger Karin Bodin, vd på Polarbröd.

– Polarbröd visar med stor övertygelse att de ser jämställdheten som en framtidssatsning. De är bland annat förebilder för hur ett företag kan välja att se på föräldraskap som en tillgång och inte ett hinder för utveckling i arbetslivet och möjlighet till chefsjobb. Vi delar ut priset för att uppmärksamma företag som aktivt och medvetet arbetar med jämställdhetsfrågor. Polarbröd har en jämställd ledning och har genom ett ledningsstyrt och inkluderande jämställdhetsarbete nått långt, de är väl värda Umeå kommuns jämställdhetspris, säger Tamara Spiric (V), kommunalråd och ordförande jämställdhetsutskottet.

Motiveringen till priset lyder:

Ett företag där jämställdhet ses som en självklar förutsättning för att lyckas. Som genom ett ledningsstyrt, långsiktigt och medvetet jämställdhetsarbete, där varje chef och medarbetare inkluderas, ständigt strävar efter att kvinnor och män ska ha samma förutsättningar att utvecklas inom alla delar av företaget. Med ett jämställdhetsarbete som resulterat i en jämn könsfördelning på arbetsplatsen och i ledningsgruppen, en kvinna som VD, och fler kvinnor än män i bolagsstyrelsen är det ett normbrytande företag som utmanar mansdominansen i det privata näringslivet. Umeå kommuns jämställdhetspris 2013 går till Polarbröd AB.”

Om Polarbröd

Polarbröd är ett familjeföretag med hundraåriga traditioner i norrländsk brödkultur. Under de 41 år företaget funnits har det vuxit från ett litet familjebageri till Sveriges tredje största producent av matbröd, med cirka 420 anställda. 2012 omsatte företaget 809 miljoner kronor och bakade drygt 39 000 ton bröd på de tre Polarbagerierna i Älvsbyn, Bredbyn och Omne.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.