Kanis – säsong med ljus utsikt

17 DEC 2013
Skrivet av :

Nytt servicehus, bredare backe, nya husvagnsplatser och en repris av förra säsongens besökssuccé Kanisdagen. Detta är bara några utav de många sakerna som kommer att bidra till att årets vintersäsong kommer att bli minnesvärd.

– Det är mycket som är på g, berättar Marcel Köppe, marknadsföringsansvarig på Kanis.

Vintern är här och snön har äntligen lagt sig som ett vitt täcke över landskapet. Förhoppningsvis blir det en vacker årstid med perfekt väder enda fram tills våren knackar på dörren. Men vad är en vinter utan trevliga aktiviteter uppe på Kanis?

Nytt servicehus och bredare backe

Förberedelserna inför årets säsong är många och nya saker har tillkommit. I skrivande stund arbetar Älvsbyhus med att färdigställa backens nya servicehus som planeras att stå klart den 4 december. Backens vänstra sida har blivit ett flertal meter bredare. Denna del är planerad att bli en bana för offpiståkning. Likt tidigare år kommer det även att finnas en snöpark och en snowcross bana.

Det nya servicehuset

Det nya servicehuset

Kanisdagen väntas göra kärt återseende

Tidigare i år slogs besökarrekordet uppe på Kanis. Det var under evenemanget Kanisdagen som fler än 1000 människor besökte skidbacken. Då bjöds det bland annat på gratis skidåkning, godisregn och musikunderhållning. För närvarande pågår en planering för en favorit i repris av succén, dock så är inget datum spikat ännu.

Marcel Köppe under fjolårets Kanisdag

Marcel Köppe under fjolårets Kanisdag

– Sen är det mycket som händer på vägen utöver det. Det kommer ju alltid spontana grejer, berättar Marcel Köppe marknadsföringsansvarig på Kanis.

Planerad reklamfilm

För drygt ett år sedan släpptes en freeride film av Andreas Almkvist och Marcel Köppe. Tanken var då att lyfta fram baksidan av Kanis. Nu i januari väntas duon att återvända till backen för att filma. Denna gång kommer dom att spela in en 20 sekunder lång reklamfilm för att marknadsföra backen. Videon planeras att släppas under Vinter-OS i februari.

Populära husvagnsplatser

I höstas färdigställdes ett 30-tal husvagnsplatser vid Kanis. Det tog inte länge innan samtliga var bokade.

Bland de som håller på och fixa till husvagnen inför den kommande säsongen finns Mikael Hedenström, 45 från Piteå. Han med frun och deras tre barn längtar efter att backen kommer öppna. Vi var lite extra nyfikna och ställde några frågor till honom.

Är det första året du står vid Kanisbacken?

– Ja, vi har tidigare stått i Vittjåkk.

Varför valde ni just Kanisbacken?

– Närhet, trevlig personal och att det är prisvärt.

Finns det något du saknar vid Kanisbacken?

– Inget just nu.

Liksom Mikael längtar vi och ser fram emot kylan och massor med snö. Med hjälp av snökanonerna och naturlig snö är målet att kunna öppna backen innan jul. Så håll tummarna!

Fjolårets upplaga av Kanisdagen hittar du Här !

TEXT: ROBIN NILSSON & MARCEL KÖPPE (Intervju med Mikael Hedenström)

FOTO: ARKIVBILDER

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.