Julstämning i mästarklass

08 DEC 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: En stämningsfull Julkonsert med Daniel Engman med sin gästartist Sanna Martin och pianist/dragspelaren Lisa Eriksson Långbacka, bjöd de dryga 300 gäster på Julstämning i mästarklass vid två föreställningar i Biosalongen på Forum under lördagskvällen.

Det var i samband med 200 års-jubileumskonsert i Älvsbyns Kyrka den 23 juni som Daniel Engman fick den slutliga idén att sätta upp sin egen julkonsert hemma i Älvsbyn. Med hjälp av släkt, vänner och kollegor blev det på lördagen två konserter i Biosalongen på Forum, där drygt 300 nöjda gäster fick sig massor av musik till livs..

Med enkel dekor fångades julstämningen med granris och ljus, Daniel Engman berättade historien om den unge pojken som började jobba åt den lokale Konsumhandlaren med att dela ut reklam, men det gällde ju att vara smart, så allt slängdes i bäcken och mötet sedan med Konsumchefen, ståndaktigheten och lögnen blev inte det han tänkt sig, för det blev inga pengar eller fler reklam jobb. Men – Tack! För att jag fick en andra chans!

Om det sedan var den andra chansen för Daniel att uppträda på sin födelseort, kan man ju alltid fråga sig, Men med hjälp av gästartist Sanna Martin och pianist/dragspelaren Lisa Eriksson Långbacka, så blev det en mästerlig konsert i mästararklass. Där publiken fick vara med på en resa med julmusik, egna favorit i musik av allt från Bo Kaspers, Peter Le Mark, Irländsk folkdans till några av de stora nummer ur kända musikaler. Presentationen mellan varje nummer var proffsigt och väl genomtänkta berättelser som gav mersmak för den musik som spelades.

Avslutningsvis kan man sammanfatta den stämningsfull Julkonsert med Daniel Engman med få ord, det var Julstämning i mästarklass !

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.