Julbord med generösa julklappar

17 DEC 2013
Skrivet av :

veteranklubben utvaldÄlvsbyhus veteranklubb, för pensionerade medarbetare, bjöd in till julbord i Sikfors Folket Hus. 88 personer kom. De fick njuta av fantastiska kulinariska läckerheter men överraskades också av generösa julklappar från företagsledningen. Exempelvis bjöds alla Älvsbyhus pensionärer på en Weekend i Stockholm med respektive. De fick också virtuella julklappar. 

– Det finns nog inget företag i Sverige som tar så väl hand om sina veteraner, säger Mats Blomqvist, ordförande i Älvsbyhus veteranklubb.’

veteranklubben utvald

För arrangemanget svarade Sikfors Folkets Hus-förening. De hade dukat upp ett traditionellt julbord som kryddades med underhållning av Leif Lidman och paret Lena och Ulf Wiklund som framförde traditionella julsånger.

– Det blev en fantastiskt fin tillställning med god mat och de traditionella lotterierna med många vinnare, berättar Blomqvist.

veteranklubben 5

Älvsbyhus har gjort sig kända för att ta väl hand om sina gamla medarbetare.

– Det är en tradition som startades redan i början på 1980-talet av Donald Johansson, berättar Mats Blomqvist.

veteranklubben 4

Bolagets veteranklubb genomför ett flertal aktiviteter varje år.

– Vi som gamla medarbetare känner ett otroligt stöd och en stor tacksamhet från Älvsbyhus, säger Blomqvist.

veteranklubben 3

Känslan att bli ihågkommen stärktes ytterligare när bolagets nuvarande VD, Kent Johansson, äntrade scenen. Dels för att berätta om Älvsbyhus verksamhet under året och framtidsplanerna, och dels för att agera jultomte i form av att dela ut julklappar. Men det blev inga paket. Istället fick Älvsbyhus-pensionärerna en weekend i Stockholm plus möjlighet att välja mellan ett stort antal virtuella presenter som kan beställas via Internet. Paketen att välja bland fanns i följande ämnesområden:

  • Tidningar eller böcker.
  • Design och hem.
  • Frisk- och hälsovård.
  • Kök och delikatesser.
  • Avkoppling i form av frotté eller plädar.
  • Miljö- och klimatanpassad teknik.
  • Omtanke och välgörenhet.

veteranklubben 2

Veckoslutet i Stockholm infaller i samband med Älvsbyhus 70-årsjubileum i maj. Inbjudan inkluderar även respektive.

– Ja. vad säger man? Det är fantastiskt generöst av företaget. Som jag tidigare sagt, det finns inget företag i Sverige som är så generösa mot sina tidigare medarbetare, säger Mats Blomqvist.

Kent Johansson, VD, tycker att presenterna känns naturliga.

– Vi har haft fantastiska medarbetare. De får aldrig glömmas bort. Vi vill visa vår uppskattning och fortsätta den tradition som vår pappa, Donald, påbörjade. Det känns oerhört kul att vår lilla gest uppskattas. Är dom glada är jag glad, säger Kent.

På hemvägen från Sikfros Folkets Hus så bjöds dessutom veteranerna på en guidad tur av busschauffören Bert Lidström. Han rattade bland annat passagerarna genom Stenvalls Trä och berättade mycket annat om bygden.

– Vi brukar va ett gäng som lägger oss ganska tidigt. Men nu var vi inte hemma i Älvsbyn förrän klockan 23:00, berättar MAts Blomqvist med ett skratt.

FOTO: LENA WIKLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.