Jan-Ove satte tänderna i Älvsbyn

19 DEC 2013
Skrivet av :

Först var där en bensinstation, sedan en kyrka. Nu står där en tandläkarmottagning. Det handlar nämligen om Tandhuset Kronan.

Varje morgon och kväll ska samtliga 30-talet tänder borstas noga. Annars är risken stor att ett och annat hål dyker upp. I värsta fall kan det resultera i tandlossning. Men lyckligtvis finns det dom som finns där för att hjälpa oss när vi är i nöd. En utav dom är tandläkaren Jan-Ove Rova.

Byte av karriär

Jan-Ove är tidigare utbildad yrkesmålare. Men på grund av den dåliga arbetsmarknaden bestämde han sig för att ändra yrkesval och återvände därför till skolbänken för att läsa upp betygen. Av en ren slump ramlade han in på tandläkarspåret och 2005 blev han legitimerad tandläkare. Sen dess har han arbetat på diverse ställen för att lära sig allt som behövs inom branschen.

Stark start – modern praktik

Sju år efter start öppnade Jan-Ove dörrarna på sin egna praktik, Tandhuset Kronan. Sen starten den 16 april 2012 har 713 individuella patienter passerat genom entrédörren. Praktiken erbjuder allt från tandreglering till vanlig bastandvård.

– Och det tror jag många uppskattar, att slippa fara till Piteå eller Luleå.

Lokalerna är totalrenoverade och utrustade med moderna redskap, allt från borr till röntgenmaskin. I rummen finns även tillgång till TV.

Tar emot alla

Till sin hjälp har Jan-Ove de två rutinerade tandsköterskorna Ann Lundgren och Andreá Lindgren som värnar om att patienten ska känna sig trygg under besöket. Tandteamet tar emot alla, både yngre, äldre och dom mittemellan.

Jan-Ove tillsammans med sina kollegor Ann Lundgren och Andreá Lindgren. Ann fick dagen till ära agera patient.

Jan-Ove tillsammans med sina kollegor Ann Lundgren och Andreá Lindgren. Ann fick dagen till ära agera patient.

– Ambitionen är att kunna erbjuda tandvård till hela familjen, från barnbarn till mor- och farföräldrar.

 

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.