”Jag blev arg när mamma anmälde mig”

10 DEC 2013
Skrivet av :
Linda Grönlund.

Linda Grönlund.

Luciakandidat nummer 7 blev arg när hennes mamma anmälde henne till Årets Lucia i Älvsbyn. Men nu tycker hon att det är ganska roligt. Möt idrottstjejen Linda Grönlund som satsar på en yrkeskarriär som kriminaltekniker. 

Om du skulle beskriva dig själv, hur skulle det då låta?
– Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt glad och social person. Jag har väldigt lätt för skratt och jag älskar att lära känna nya människor. Ibland kan jag dock vara väldigt envis eftersom jag är en tävlingsmänniska om någon, och det är väl kanske inte alltid en bra egenskap.
Om du går skola, vad pluggar du för något?
– Jag går andra året på Strömbackaskolan i Piteå där jag studerar Samhällsvetenskap med inriktning media.
Berätta gärna varför du valde det du pluggar?
– Jag ville ha en så bred linje som möjligt eftersom jag hade massa olika teorier om vad jag vill jobba med i framtiden. Så för att slippa matte och alla NO-ämnen eftersom jag hatar dem mest av allt i hela världen, så valde jag samhälls. Sen tycker jag om att skriva och det får man göra mycket på samhälls, speciellt om man har media som inriktning.
Vad är dina mål med utbildningen?
– Mitt mål är att ta studenten med så bra betyg som möjligt för att komma in på Polishögskolan i Umeå.
Berätta hur du trivs?
– Jag trivs hur bra som helst! Klassen är kanon, linjen passar mig bra och samtidigt är den bred och ger mig bra möjligheter i framtiden.
Om du vann 100.000 kr vad skulle du göra för pengarna?
. Vad skulle jag inte göra? Haha! Nä, men jag skulle nog köpa en bil och sen shoppa ganska mycket. Förhoppningsvis blir det nån krona över så att jag kan spara.
Vad gör du om tio år?
– Om 10 år är jag nästan 28 år, och då jobbar jag som kriminaltekniker, har familj och en hund.
Berätta om din reaktion då du fick veta att du blev en av kandidaterna?
– Jag blev arg på min mamma som anmälde mig, haha. Jag kände väl att det inte riktigt var något för mig men jag for på första träffen och då fick jag väl en annan syn på det hela, och nu tycker jag att det är ganska roligt.
Vad gör dig till Älvsbyns Lucia 2012?
– Oj det vet jag inte. Är ingen sångtalang precis, haha.
Berätta hur du brukar fira jul?
– Jag brukar vara med mina nära och kära, se Kalle, äta mat för 97 personer och sen öppna presenter. Jag älskar julen!
Vad älskar du att göra på fritiden?
– Jag älskar träna, på alla olika sätt. Bäst trivs jag på handbollsplanen där jag får ta fram min vinnarskalle och visa vad jag går för. Finns ingen känsla som slår den man har när man gör mål.
Berätta något roligt som få personer vet om dig?
– Jag har brutit båda armarna samtidigt.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.