Ineffektivitet bakom ÄIF Hockeys första förlust

02 DEC 2013
Emil Bergman (bilden) bildade tillsammans med Andreas Öhlund och Anton Nyström ÄIF:s bästa kedja i matchen mot Gällivare.

Älvsbyn första förlust, 1-3 (0-1, 0-0, 1-2), för säsongen kom i hemmamatchen mot Gällivare på lördagen.

– Vi borde ha vunnit men var för ineffektiva, tycker spelande tränaren Johan Grönlund.

Han syftar främst på den första perioden. Älvsbyn fick spela hela åtta minuter i numerärt överläge. Laget skapade också en hel del chanser men fick inte in pucken i mål.

– Då vinner man inga matcher, konstaterar Johan.

Att spelet var bra är en föga tröst.

– Ja, vi gjorde det mesta rätt utom mål. Sedan finns det alltid en massa smådetaljer att förbättra i själva spelet, påpekar Johan.

Älvsbyns mål gjordes av Anton Nyström. Han spelade med Emil Bergman och Andreas Öhlund som också utgjorde den bästa formationen i hemmnalaget på lördagen.

ÄIF Hockey får ta nya tag. Resultaten i hockey är inte alltid logiska. Matchen mot Gällivare var en sådan. Sett till spelet skulle hemmalaget ha tagit tre poäng.  Men Gällivare hade en duktig målvakt och nyttjade sina lägen.

Söndagens match mot Kiruna fick ställas in. De tänkta gästerna från gruvstaden hade på grund av skador och sjukdomar för få spelare.