Enar:s guldkant blev 38 500 kronor

03 DEC 2013
Skrivet av :

Vid lunchtid på tisdagen delade  föreningen till ”Enar Björkqvist minne” ut 38 500 kronor genom 10 stipendier till lika många verksamheter för att sprida lite guldkant på tillvaron för sjuka, ensamma och äldre.

Ordförande Robert Lidström tog tillfället i akt, att berätta lite om pastor Enar Björkqvist som under 35 år var verksam inom Missionskyrkan i Älvsbyn och hans outtrötterliga arbete med att anordna trivselkvällar, scoutverksamhet samt bössinsamlingar. I det tysta var Enar den som gjorde otaliga besök hos bl.a sjuka, ensamma och äldre, som då var hans sätt att vara medmänniska.

Efter hans död den 8 februari 2011 bildades ”Föreningen till Enar Björkqvist minne” som av ett par privatpersoner i Älvsbyn fått ta emot ett kapital till en fond (Enar Björkqvist minnesfond), vars avkastning varje år skall gå till stipendier för att fortsätta med Enar Björkqvist arbete att sprida lite guldkant.

Med början under 2012 delades sju stipendier ut till glada mottagare och nu 2013 har skaran ökat till 10 st mottagare, fördelade på Ugglan Svalan, Tärnans dagverksamhet, Träffpunkten Loet, Ugglan Loftet, Ugglans särskilda boende, Fluxens dagverksamhet, Nyberga, Violens Hemtjänst, Nyberga Aktiviteter och Ugglan 2 a och b.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.