Chockstart – men ÄIF Hockey vände och vann

12 DEC 2013
Johan Grönlund och Mikael Kjerrulf fick anledning att le. Inte minst här, efter Kjerrulfs kvittering till 3-3.

BILDEXTRA: 0-2 i baken redan efter 43 sekunder! Det verkade som om Älvsbyns spelare glömt att ta av skydden på sina skridskor. Men ÄIF Hockey repade mod och vann onsdagens hemmamatch mot Rosvik med 6-4 (2-3, 3-0, 1-1).

– Frånsett inledningen så spelade vi bra. Speciellt i den andra perioden, tyckte lagledaren Pär Larsson.

Älvsbyn fick en mardrömsstart. Rosvik gjorde mål på sina två första skott!

– Vi var inte vakna. Då fick jag skrika på spelarna för att väcka dem, säger Pär som denna gång valde att leda sitt lag från båset.

Lagledaren Pär Larsson fick väcka sina mannar efter en katastrofal inledningen av matchen.

Normalt spelar han. Liksom tränaren Johan Grönlund.

Johan Grönlund reducerar till 1-2 liggande.

...då blev han så här glad!

…då blev han så här glad!

ÄIF Hockey kvicknade till – ganska snabbt. Redan efter 2:41 kunde just Johan Grönlund reducera till 1-2 på pass av Viktor Nyström. Mindre än två minuter senare kom också kvittetringen genom Christoffer Lindmark som sköt ett hårt och distinkt skott från blålinjen assisterad av Erik Öhlund.

ÄIF Hockey (30)

Sedan tog ÄIF över spelet helt. Men ett slumpmål för gästerna gjorde att  hemmalaget fick gå till den första pausvilan i målmässigt underläge. Rosviks tredje mål kom till efter ett hopslag där pucken tog en hög bana och damp ner bakom målvakten Peter Eriksson. Där fanns gästernas David Henson och kunde raka pucken i mål. Snöpligt.

ÄIF Hockey (88)

I andra perioden var det dock inget snack om saken. I numerärt överläge kvitterade Mikael Kjerrulf snyggt efter fint förarbete av bland andra Erik Öhlund och Johan Granlund. Samme Kjerrulf gav sedan Älvsbyn ledningen för första gången i matchen. Återigen asiterad av duon Öhlund och Grönlund.

ÄIF Hockey (117)

Efter detta kontrollerade ÄIF Hockey matchen. När Erik gjorde 5-3 23 sekunder före andra pausvilan kändes matchen avgjord. Återigen svarade Johan Grönlund för den målgivande passningen.

Visserligen skapade Rosvik lite nerv genom att reducera med knappt sju minuter kvar i numerärt överläge. Men närmare än så kom inte gästerna. Istället kunde Peter Enholm sätta spiken i kistan snyggt frispelad  av Viktor Nyström.

– Jag tycker att alla gjorde en fullt godkänd match, berömmer Pär Larsson.

Femman med Anton Öberg, Henrik Fahlman samt kedjetrion Mikael Kjerrulf, Johan Grönlund och Erik Öhlund var matchens vassaste. Men ÄIF Hockey gick runt på fyra femor.

ÄIF Hockey (63)

– Ska jag plussa lite extra för någon så blir det Robin Jakobsson. Han blir bara bättre och bättre, säger Pär om talangen som är född 1995.

ÄIF Hockey (43)

Bra också av målvakten Peter Eriksson att repa mod efter den minst sagt olyckliga starten på matchen.

Skotten vann ÄIF Hockey med förkrossande 47-20! Kul också att läktaren var relativt välfylld.

Så här nära var Emil Lundberg att göra mål men pucken träffade ramen.