Blivande läkare som kan tänka sig att bo utomlands

12 DEC 2013
Skrivet av :
Karin Nordberg. FOTO: FAcebook

Karin Nordberg. FOTO: FAcebook

Hon vill bli läkare och drömmer om att resa till Nya Zeeland. Luciakandiat nummer 6 kan också tänka sig att bo utomlands. Möt Karin Nordberg som i kväll medverkar vid kröningen i kyrkan tillsammans med övriga kandidater. 

Om du skulle beskriva dig själv, hur skulle det då låta?
– Jag är rolig, lite blyg, älskar att träffa nya personer och lära känna folk.

Om du går skola, vad pluggar du för något?

– Naturvetenskap år 2 i Älvsbyn

Berätta gärna varför du valde det du pluggar?

– Jag vill bli läkare, så det är enda alternativet.

Vad är dina mål med utbildningen?

– Jag trivs jätte bra, och det är oerhört kul. Jag är inte den smartaste men det är kul.

Om du vann 100.000 kr vad skulle du göra för pengarna?

– Jag skulle åka till Nya Zeeland, det är så vackert där. Skulle spara pengar och kanske skänka till välgörenhet.
Vad gör du om tio år?
– Jag pluggar på universitet, eller förhoppningsvis fått jobb som läkare. Fast det tar ganska lång tid så vi får väl se vad som händer. Skulle gärna bo utomlands i Spanien eller Frankrike. Jag hittar gärna på saker i naturen.
Berätta om din reaktion då du fick veta att du blev en av kandidaterna?
– En kompis ville att jag skulle va med, så varför inte.
Vad gör dig till Älvsbyns Lucia 2013?
– Förhoppningsvis ingenting, jag vill inte bli lucia. Tycker bara det är kul att vara med, men gillar inte att stå i centrum som lucia. Skulle jag bli lucia skulle det ändå vara kul, det händer ju bara en gång i livet.

Berätta hur du brukar fira jul?

– Hemma med mamma och pappa, samt åka till farmor. Se kalle anka och äta mat.
Vad älskar du att göra på fritiden?
– Jag spelar handboll och gymmar. Jag spelar med Boden allsvenska handbolls lag. Men har inte hunnit spela eller träna så mycket i år, på grund av plugg och sjukdomar.
Berätta något roligt som få personer vet om dig?
– Jag är 1/4-norsk. Min mormor är från Norge. Norra Norge. Hon flyttade till Sverige efter andra världskriget.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.