Älvsby Tigers – satsning på kommunens första damhockeylag lockar många intressserade

05 DEC 2013
Skrivet av :
Agnes Häggström och Hanna Ihrström fick idén att starta Älvsbyns första damhockeylag när de tittade på en A-lags match i Älvsbyn.

Agnes Häggström och Hanna Ihrström fick idén att starta Älvsbyns första damhockeylag när de tittade på en A-lags match i Älvsbyn.

De har än så länge bara haft tre träningar men antalet damer ökar för varje gång. På första träningen var de sex stycken men nu är de över tjugo stycken och hoppas på att bli ännu fler. Det handlar om Älvsby Tigers och målet är att skapa ett damhockeylag.

Emilie Hjertberg, Carolin Lindqvist  och Agnes Lidström är tre tjejer som tycker att det är mycket roligt att det nu finns ett hockelag för tjejer i Älvsbyn.

Emilie Hjertberg, Carolin Lindqvist och Agnes Lidström är tre tjejer som tycker att det är mycket roligt att det nu finns ett hockelag för tjejer i Älvsbyn.

Bakom satsningen står Agnes Häggström och Hanna Ihrström. De fick idén att starta Älvsbyns första damhockeylag när de tittade på en A-lags match i Älvsbyn.

 

3grupp

Hanna spelar själv ishockey med Luleås damlag och hon vill att tjejerna i Älvsbyn också ska få chansen att testa. De kallar sitt lag för ”Älvsby Tigers” men vet inte om det kommer att bytas. Hanna är lagets tränare.

7lär (1)

De välkomnar damer i alla åldrar att komma och testa. De nu anmälda är mellan 13 och 20 år. Man behöver inte vara erfaren för att spela men man måste fixa en egen utrustning. Laget tränar en gång i veckan på tisdagar klockan 20:45 men hoppas få fler tider i Älvsbyns ishall.

9målvakt

De ska ha ett lagmöte och planera in träningsmatcher med andra nybörjarlag. Det finns ännu ingen serie. Deras mål är att Älvsbyns damhockeylag inom några år ska växa och att ännu fler damer ska upptäcka hur roligt det är att spela ishockey.

5uppställning

TEXT OCH FOTO: ÅSA BRÄNNMARK

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.