Vattentransport

11 NOV 2013
Skrivet av :

BILDEXTRA: Den femte övningskvällen för Älvsbyns Ungdomsbrandkår bestod av att transportera vatten, i slangar mellan brandpost, brandbil, via byxa eller kyrka. En kall rolig övning som satte mycket på prov, men humöret var det då inget fel på.

Ledarteamet David Berg, Jennie Nordström och Niklas Nilsson fick söndagskvällens övning för Älvsby ungdomsbrandkår, att gå smidigt även om det var mycket att prova på och handgripligt öva på, ute i den – 7 graders kylan.

Att fort få fram vatten vid en brandplats är a och o. Under söndagskvällen hadde nio ungdommar från Älvsby Ungdomsbrandkår kommit på övningen i vattentransport, det rullades in och ut slang i snön och visst kom det fram vatten dit man ville, även om det nu inte alltid ville sig då snön bromsade rullandet.

Även räddningschefen för Älvsbyn och Piteå kommuner Torbjörn Johansson var på plats, där han passade på att prata med medlemmarna i ungdomsbrandkåren. Han hoppades på att man även i Piteå skall kunna hitta de inom personalen i räddningstjänsten, som kan göra samma upplägg som här i Älvsbyn.

Kommande veckor skall ungdomsbrandkåren i Älvsbyn bland annat öva Hjärt och Lungräddning (HLR), rökdykning och utrymning i teori och praktik. Vilket vi återkommer till.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.