Sparkfest i Muskus

25 NOV 2013
Skrivet av :

_DSC0676

Brist på snö och den köldknäpp som drabbat Norrbotten har skapat riktigt fina isar, som gjorda för långfärdsåkning. Och mycket riktigt, flertalet Muskusbor passade på att njuta av solskenet under helgen som var.

_DSC0696

Folk promenerade, sparkade och åkte långfärdsskriskor. De vackra snökristallerna glimmade i solskenet och kinderna var härligt röda på barnen som var ute och lekte. Även undertecknad fick sig en frisk promenad, även om jag stundtals kände mig som Bambi på hal is. Broddar hade helt klart underlättat.

_DSC0682

Men även sedan mörkret lagt sig var det full aktivitet. För tredje året i rad hölls den populära sparkfestivalen, där några stugägare bjuder in till grillfest. Ett trettiotal personer passade på att sluta upp, och starten gick i mörkret från fastlandet vidare över isen till två av de holmar som finns i sjön.

sparkfest

– Vi blir fler och fler för varje år, säger Lina Berglund som kvällen till ära passade på att övernatta i sin tältkåta placerad vid strandkanten.

Tanken är att med antingen spark eller skridskor ”mingla” runt bland stugor och hälsa på varandra. Ibland erbjuds det även bastu för de som vill värma sig vid annat än grillstaden.

sparkfest1

Foto: Lina Berglund och Sara Bohlin

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.